Zamisli WiFi u avionu!

17.05.2016., Utorak

Autor: Vladimir Mitić

WiFi je svugdje, od kafića do vlakova i autobusa. Danas je WiFi među najcjenjenijim uslugama, a pogotovo među poslovnim putnicima. U današnje doba informacijskih tehnologija i pred erom nove tehnološke revolucije začuđujuće je kako sve zrakoplovne kompanije već ne nude Wifi u zraku, a kamoli besplatni WiFi.

Zamisli WiFi u avionu!

Zamislite da se spojite na WiFi u avionu, pošaljete selfie iz zrakoplova u letu (Hy, iznad Jadrana iz Croatia Airlines zrakoplova…), pripremite važnu prezentaciju i pošaljete klijentu, pošaljete odgovor na mail, postate na Facebook, Twitter ili slično. Danas nam je povezanost iznimno bitna i potrebna nam je svugdje.

Možete li zamisliti koju konkurentsku prednost bi imale kompanije da nude WiFi u zraku? Putnici mole zrakoplovne kompanije da nađu način i ponude WiFi u avionu.

Neke kompanije su to prepoznale i svojim putnicima ponudile WiFi u zraku.

Još uvijek nije usluga na razini potrebne brzine interneta (kao i autobusni prijevoznici), ali treba pohvaliti svaki pokušaj jer će na koncu iz toga proizaći besplatni „dovoljno brzi“ internet za putnike.

Mnoge kompanije poput Ryanair, Finnair,  Srilankan Airlines, Kuwait Airways, TAAG Angola Airlines i WestJet su najavile ponudu WiFi-a u zraku, ali imamo još veliki put za proći dok pričamo o kvaliteti usluge koju putnici zahtijevaju, a to su niže cijene i adekvatne brzine.

Trenutno samo osam zrakoplovnih kompanija nudi BESPLATNI WiFi U ZRAKU, a to su:

  • Emirates
  • JetBlue
  • Norwegia
  • Turkish Airlines
  • Air China
  • Philippine Airlines
  • Hong Kong Airlines
  • Nok Air

Neke kompanije imaju uslugu u vrlo ograničenom broju zrakoplova, neke su u testnoj fazi sa dobavljačem tako da vjerujemo da ćete uskoro vidjeti WiFi oznaku i na Vašem letu.

Kada tehnologija postane dostupna vjerujemo da će i tada biti još puno prostora za poboljšanja, od skidanja kompanijske aplikacije, nuđenja medijskog paketa (filmovi, chat i sl.) unutar aplikacije i slično.

Više o tome u, nadamo se, bližoj budućnosti.

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.