Tenerife

Europski Karibi, otoci vječnog proljeća, europski komadićak raja sve to je Tenerife, najveći otok Kanara. Želite li možda živahno ljeto u pustinjskom krajoliku? Kupanje na plažama od crnog pijeska? Mirniji odmor uz mnoštvo malih restorana? Ili pak proljeće odmah nakon Nove Godine? Možete sve to i mnogo više.

Raj za ljubitelje prirode i aktivnog odmora

Posebnim zrakoplovom iz Ljubljane

 

GRUPNI POLASCI:

22.05. – 28.05.2021.

15.06. – 21.06.2021.

7 dana/6 noćenja


PROGRAM PUTOVANJA:

 

  1. dan: LJUBLJANA – TENERIFE

Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana te prijava na let za Tenerife, otok vječnog proljeća. Po dolasku, transfer do hotela te prijava i smještaj. Slobodno vrijeme za prvo upoznavanje s destinacijom i orijentacijsku šetnju. Noćenje.

 

  1. dan: TENERIFE: NACIONALNI PARK PICO DEL TEIDE – VILAFLOR – CANDELARIA

Nakon doručka, odlazimo do vulkanske planine Pico del Teide, najviše točke otoka Tenerife i Španjolske. Nacionalni park Teide, jedan od najstarijih u Španjolskoj, upisan je na UNESCO-v popis svjetske baštine zbog jedinstvenog prirodnog krajolika kojemu se teksture i boje neprestano mijenjaju. Uživat ćemo u vožnji koja će nas dovesti do prekrasne vulkanske pokrajine na samo 1.200 metara od kratera snježnog vrha 3.718m ovog velikana. Najljepši dio Nacionalnog parka predstavlja Las Canadas, krater vulkana u čijoj blizini se nalaze monolitne stijene nazvane Los Roques s kojih se pružaju panoramski vidici na okolicu. Po želji i uz doplatu (u slučaju dobrog vremena), mogućnost uspona sa žičarom do samog vrha s kojeg se pružaju nezaboravni pogledi na otok Tenerife. Povratak u dolinu kroz slikoviti gradić Vilaflor i preko Arone do juga otoka. Usputno zaustavljanje u najznačajnijem ljetovalištu Tenerifa, na Playa de las Americas. Povratak u hotel, noćenje.

 

  1. dan: TENERIFE – (fakultativni izlet otok LA GOMERA) – TENERIFE

Doručak. Predlažemo odlazak u cjelodnevni fakultativni izlet i razgled susjednog otoka La Gomera, vulkanskog otoka bujnog raslinja, brdovite unutrašnjosti i povijesnih znamenitosti. U središtu otoka se nalazi nacionalni park Parque Nacional de Garajonay kojeg ćemo i razgledati, a poznat je po endemskoj prašumi lovora (laurisilva). Odlazak do La Degoladi de Perez gdje ćemo s jednog od vidikovaca promotriti svu ljepotu ovog zelenog otoka. Ručak u lokalnom restoranu i druženje s domaćinima koji će nas naučiti kako se sporazumijevaju zviždukom. Naime, lokalno stanovništvo razvilo je poseban jezik kojeg koriste kao oblik komunikacije. Prije povratka na Tenerife, u San Sebastianu ćemo razgledati toranj Torre del Conde i La Case de Colon, mjesto gdje je boravio Kristofor Kolumbo. Povratak na Tenerife, noćenje.

 

  1. dan: TENERIFE – IZLET PO SJEVERU OTOKA: LAGUNA – PUERTO DE LA CRUZ – ICOD DE LOS VINOS – GARACHIO

Doručak. Danas ćemo istražiti sjeverni dio otoka koji posjetitelje privlači zbog prekrasne prirode i plodnih vinskih područja i samim time, svjetskih poznatih vina. Osim toga, na sjeveru otoka se nalaze prekrasni gradovi kao što je La Laguna, nekoć glavni grad otoka, a danas sveučilišni grad u kojem se moderni stil savršeno uklapa sa prekrasnim starovjekovnim palačama zbog kojih je upisan na UNESCO popis svjetske kulturne baštine. Sljedeća lokacija će biti Puerto de la Cruz, nekoć ribarsko selo, a danas mondeno ljetovalište s lijepom gradskom jezgrom i slikovitom lukom. Vožnja do Icod de Los Vinosa koji je poznat po 600 godina starom zmajevom drvu, odličnim vinima i slikovitoj arhitekturi. Razglede ćemo privesti kraju u prekrasnom gradiću Garachio u kojem se može popiti najbolja malvazija i kušati ukusni svježi sir fresca. Povratak u hotel. Noćenje.

 

  1. dan: TENERIFE – (fakultativni izlet GRAN CANARIA) – TENERIFE

Doručak u hotelu i slobodan dan za odmor, samostalne razglede i istraživanje ovog prekrasnog otoka. Po želji, mogućnost odlaska na fakultativni, cjelodnevni izlet na otok Gran Canaria gdje nas očekuju velike suprotnosti, more i pješčane dine s jedne strane te s druge bujna vegetacija unutrašnjosti otoka. Posjetit ćemo mjesta Playa Ingles, Dunas, Maspalomas i Las Palmas, glavni grad otoka Gran Canaria, nakon čega ćemo posjetiti četvrt Vegueta i prošetati trgom Sv. Ane. Obilazak parka San Telmo u kojem rastu izuzetno stara stabla zmajevca. Povratak na otok Tenerife, noćenje.

 
6 dan: TENERIFE – (fakultativni izlet LORO PARK)

Doručak. Još jedan „proljetni dan“ na otoku Tenerife kojeg možete iskoristiti za samostalne razglede po gradu, šetnju živahnim ulicama, trgovima, promenadama i prekrasnim gradskim parkovima. Predlažemo odlazak u Loro park koji se prostire na 13,5 hektara površine u neposrednoj blizini grada Puerto de la Cruz, osnovan je 1972 godine i do danas ga je posjetilo više od 40 milijuna posjetitelja. Dom je preko 4000 papiga (loro je na španjolskom papiga) – 350 različitih vrsta i podvrsta te je svjetski broj jedan za proučavanje i rad s papigama. Noćenje.

 

  1. dan: SANTA CRUZ - LA LAGUNA – LJUBLJANA

Doručak. Danas su na rasporedu za obilazak još dva mjesta, itekako važna i zanimljiva. Prvo ćemo se odvesti do Santa Cruza, glavnog i najvećeg grada na otoku, koji unatoč prvom dojmu o svojoj veličini i dalje zadržava svoju autentičnost i lokalni štih. Vidjet ćemo najvažnije znamenitosti te se prošetati Španjolskim stubama i gradskom tržnicom. Nastavljamo potom do La Lagune, nekada glavnog grada, a danas sveučilišnog centra, gdje se mladalački duh grada uspješno stapa s prekrasnim drevnim palačama. Grad je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Poslijepodne vožnja do zračne luke te polijetanje zrakoplova prema Ljubljani.


Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi (min. 35 putnika):

Hotel 3*: 6.830 kn

Hotel 4*: 7.740 kn


Doplata za manji broj putnika (25 – 34 putnika): 230 kn

 

Popust za djecu do 12 godina na pomoćnom krevetu: 10%

 

Doplate po želji prilikom rezervacije:

Doplata za jednokrevetnu sobu – hotel 3*: 1.360 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu – hotel 4*: 1.980 kn

 

 

Fakultativni izleti i sadržaji:

- Izlet na otok La Gomera: 600 kn

- Izlet na Gran Canariu: 1.060 kn

- Loro Park: 300 kn

 

Cijena aranžmana uključuje: 

- prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Ljubljana – Tenerife – Ljubljana

- pristojbe zračnih luka

- organizirani transfer od zračne luke do hotela i obratno

- 6 noćenja s uslugom polupansiona u boutique hotelu 3*

- 3 izleta tijekom boravka na Tenerifima

- voditelja putovanja na slovenskom/hrvatskom jeziku

- troškove organizacije.


Cijena aranžmana ne uključuje:

- doplatu za jednokrevetnu sobu: 1.360 kn (hotel 3*); 1.980 kn (hotel 4*)

- fakultativne izlete i sadržaje koji nisu uključeni u program putovanja

- putna osiguranja

 

 

VAŽNA NAPOMENA COVID-19:

Uvjeti ulaska u Republiku Sloveniju:

Za dolazak u Zračnu luku „Jožeta Pučnika“ u Ljubljani nije potrebno imati negativan PCR test ako ste u tranzitu koji podrazumijeva da teritorij Republike Slovenije morate napustiti u roku od 12 sati.

Uvjeti za ulazak za putnike koji nisu u tranzitu:

- negativan PCR test na prisutnost SARS-CoV-2 (COVID-19) ne stariji od 48 sati od uzimanja brisa;

- negativan brzi antigenski test na prisutnost SARS-CoV-2 (COVID-19) ne stariji od 24 sata od uzimanja brisa; 

- potvrdu o pozitivnom PCR ili brzom antigenskom testu na SARS-CoV-5 koja je stariji od 21 dan, ali ne više od 6 mjeseci ili potvrdu liječnika da je preboljela  COVID-19 i da od početka simptoma nije prošlo više od 6 mjeseci;

- potvrdu o cijepljenju protiv COVID-a 19, kojom osoba dokazuje da je od primitka druge doze cjepiva proizvođača Biontech/Pfizer prošlo najmanje 7, MODERNA 14 te AstraZeneca, Johnson & Johnson i Sputnik V 21 dan

 

Uvjeti ulaska u Kraljevinu Španjolsku (Tenerife):

Po dolasku na Tenerife, hrvatski državljani moraju predočiti negativni PCR test (RT-PCR) COVID-19, koji nije stariji od 72 sata prije dolaska / slijetanja na Tenerife (djeca do 6 godina u pratnji roditelja ne trebaju test).

 

Potvrda mora biti u pisanom ili elektroničkom obliku i izdana na španjolskom, engleskom, njemačkom ili francuskom jeziku i mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime putnika, broj osobnog dokumenta (koji mora biti jednak dokumentu s kojim putujete), datum i vrijeme testa, podatje i kontakt službenog laboratorija ili zdravstvene ustanove koje je izvršilo test, tehnika korištena za provođenje testa i negativni rezultat testa.

 

PCR test uz obavezno naručivanje može se obaviti u nadležnim institucijama, domovima zdravlja i bolnicama - potvrđeni negativni test ne smije biti stariji od 72 sata od slijetanja u zračnu luku na Tenerifima.

 

Uz to, SVAKI PUTNIK (čak i za djecu do 6 godina) mora ispuniti FCS obrazac prije polaska (zbog postupaka za dobivanje QR koda), koji se može naći na https://www.spth.gob.es/.  Svaki putnik mora se prvo registrirati odnosno urediti svoj profil, a zatim ispuniti obrazac. Obrazac je na engleskom jeziku, a dovoljno je da ga ispuni jedna odrasla osoba za sve putnike koji su na istoj rezervaciji odnosno borave u istom smještajnom objektu (u svaki obrazac dodajte osobe koji putuju s vama i borave na istoj adresi (odrasli i maloljetnici). U slučaju da putnici nemaju rezerviran isti smještaj, potrebno je izvršiti zasebnu prijavu - za svakog putnika zasebno. Važno je da u prijavi navedete isti putni dokument tj. putnu ispravu s kojim ćete putovati. Nakon popunjavanja obrasca dobit ćete poruku o potvrdi o uspješno ispunjenom obrascu i QR kod za svakog putnika koji se mora predočiti osoblju zračne luke (tiskana ili mobilna verzija) prilikom slijetanja na Tenerife (bez navedenog koda u nećete moći ući u državu.) Popunjavanje online najave za ulazak u Španjolsku obvezno je za sve putnike.

 

Prilikom ulaska na Tenerife potrebno je preuzeti aplikaciju RadarCOVID na svoj mobilni telefon: https://www.gobiernodecanarias.org/principal/coronavirus/radarcovid/

 

 

 

Napomene:
- Državljanima Republike Hrvatske za ulazak na Tenerife (Kraljevina Španjolska) je dovoljna važeća putovnica ili osobna iskaznica.

- Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja

- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

 

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 35

Cijena

Opći uvjeti Obzor putovanja: https://www.obzorputovanja.hr/hr/obzor-putovanja/opci-uvjeti/

Opći uvjeti Palma Travel: https://www.obzorputovanja.hr/hr/opci-uvjeti-palma-travel

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.