ATENA 4 dana zrakoplovom

3 noćenja
PAL
Putovanje avionom

4 dana zrakoplovom iz Zagreba Grupni polasci: 28.04 - 01.05., 02.06. - 05.06., 15.09 - 18.09., 27.10. - 30.10.2021. Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu! First Minute 200 kn!

Grupni polasci: 28.04 - 01.05., 02.06. - 05.06., 15.09 - 18.09., 27.10. - 30.10.2021.
Program
1. DAN
ZAGREB - ATENA
noćenje

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Polazak zrakoplova na liniji A3781 (Aegean Airlines) u 9.50 sati s dolaskom u Atenu u 12.35 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela te prijava i smještaj u hotel u centru grada. Nakon prijave i smještaja u sobe, slijedi odlazak s voditeljem putovanja u prvu orijentacijsku šetnju središtem grada. Atena je najstarija prijestolnica zapadnog svijeta, najveći je grad Grčke i jedan od najpoznatijih turističkih gradova u svijetu. Antička Atena poznata je po demokraciji važnoj za današnje čovječanstvo, kolijevka je europske civilizacije, omiljena je destinacija za sve ljubitelje mitologije, a ime je dobila po grčkoj božici snage i mudrosti. Ovo je grad od 5 milijuna stanovnika, no njihov lagani način života i smirenost daju sasvim drugačiji dojam o veličini grada. U Atenu posjetitelji dolaze kao bi vidjeli ostatke antičke kulture, ali i kako bi se opustili te isprobali neke od najpoznatijih gastronomskih delicija poput musake, tjestenine s mljevenim mesom i bešamelom – pastisio, janjetine isjeckane na kockice – suovlaki, baklave ili vasilopite koja se priprema za Novu godinu. Barovi rade do 04:00, a noćni klubovi najkasnije do 06:00 sati, volite li se zabavljati svakako ćete se dobro provesti, a najveći izbor barova, kafića i noćnih klubova nalazi se u četvrtima Thissio, Kolonaki, Syntagma i Psirri u središtu grada. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN
ATENA i RT SOUNION
doručak, noćenje

Doručak. Odlazak u razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Sintagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu (doplata za ulaznicu za Akropolu – 20 EUR). Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne slijedi vožnja slikovitom obalom Saronskog zaljeva do glasovitog rta Sounion, poznatog po Posejdonovu hramu i jedinstvenoj lokaciji na najjužnijem rtu poluotoka Atike. Tu se Menelaj zaustavio na svom putovanju iz Troje, a kralj Egej bacio u more koje je tako dobilo njegovo ime (doplata za ulaznicu za Posejdonov hram – 8 EUR). Poznat po iznimnoj lokaciji, Rt Sounion je nezaobilazna točka pri posjetu Ateni. Poslije posjeta rtu povratak u Atenu. Noćenje.

3. DAN
ATENA – (fakultativni izlet KORINTSKI KANAL - MIKENA – NAUPLION – EPIDAUR)
doručak, noćenje

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet autobusom u pokrajinu Argolidu, smještenu na poluotoku Peloponezu (uz doplatu). Vožnja obalnom cestom Saronskog zaljeva do Korintskog kanala, koji povezuje Egejsko s Jonskim morem. Kraće zaustavljanje za fotografiranje na mostu iznad kanala. Nastavak vožnje do “zlatom bogate“ Homerove Mikene. Razgled prvog i najstarijeg grada „kopnene Europe“: kiklopske zidine, Lavlja vrata, kraljevski krug grobova, ostaci megarona, velika Atrejeva riznica. Nastavak vožnje do Naupliona, prvog glavnog grada moderne Grčke, smještenog na obali mora. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Epidaura, svetišta boga Asklepija, grčkog boga liječništva. Razgled najvećeg starogrčkog kazališta, poznatog po odličnoj akustici. Povratak u Atenu, uz panoramski razgled luke Pirej. U večernjim satima predlažemo odlazak do trga Sintagme, na razgled smjene predsjedničke garde ispred Parlamenta, te vožnju žičarom do vidikovca na brdu Likabetus, i uživanje u prekrasnom pogledu na svijetla Atene. Noćenje.

4. DAN
ATENA - ZAGREB
doručak

Doručak. Odjava iz hotela i organizirani transfer do zračne luke Atena. Po dolasku u zračnu luku prijava na izravan let za Zagreb u 8.10 sati na liniji A3780  (Aegean Airlines) s predviđenim dolaskom u Zagreb u 9.05 sati po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana: 3.480 kn
Cijena uključuje
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na izravnoj liniji Zagreb – Atena – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe (u iznosu od 1.190 kn)
 • 3 noćenja s doručkom u Ateni u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u centru grada
 • transfere od/do zračne luke Atena
 • cjelodnevni razgled grada i rta Sounion uz službenog gradskog vodiča
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Doplate

- Doplata za jednokrevetnu sobu: 890 kn

 

 • Fakultativni izleti:
izlet OTOCI AEGINA, POROS I HYDRA: 640 kn (uključen transfer od hotela do luke ukrcaja i obrnuto)
izlet KORINTSKI KANAL - MIKENA – NAUPLION – EPIDAUR: 690 kn (uključene ulaznice za lokalitete)

 

Informativne cijene ulaznica:
- Akropola: 20 EUR (uključuje i ulaz u Dionizovo kazalište)
- Novi muzej Akropole: 10 EUR
- rt Sounion (Posejdonov hram): 8 EUR
- Arheološki muzej: 6 EUR (1.11. – 31.3.); 12 EUR (1.4. – 31.10.)
- žičara na Likabetus: 7,50 EUR

Cijena ne uključuje

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 890 kn
 • boravišna pristojba: 3 € (hotel 4*) po sobi i noćenju (plaćanje na licu mjesta u hotelu)
 • ulaznice za arheološke lokalitete i muzeje
 • troškove osobnih narudžbi
 • putna osiguranja (preporučujemo)

Fakultativni izleti

Fakultativni sadržaji i izleti:
- izlet Korintski kanal - Mikena – Nauplion – Epidaur: 690 kn (uključene ulaznice za lokalitete)
*Minimum putnika za realizaciju izleta: 20

Informativne cijene ulaznica: 
- Akropola: 20 EUR (uključuje i ulaz u Dionizovo kazalište)
- Novi muzej Akropole: 10 EUR
- rt Sounion (Posejdonov hram): 8 EUR
- Arheološki muzej: 6 EUR (1.11. – 31.3.); 12 EUR (1.4. – 31.10.)

- žičara na Likabetus: 7,50 EUR

Djeca do 18 g. i studenti ne plaćaju ulaznice, stariji od 65 g. ostvaruju 50% popusta na cijenu ulaznice.

Napomene i korisne informacije

Važne napomene
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- Kategorizacija hotela u Grčkoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
- O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr
- Za državljane RH viza Grčku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Aegean Airlines objavljenom u listopadu 2020. godine i podložna su promjeni.
 
Cijena

Opći uvjeti Obzor putovanja: https://www.obzorputovanja.hr/hr/obzor-putovanja/opci-uvjeti/

Opći uvjeti Palma Travel: https://www.obzorputovanja.hr/hr/opci-uvjeti-palma-travel

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.