Škotska tura

Polasci 30.03. / 24.04. / 22.06. / 01.10.2018.
8 dana / 7 noći
iz Zagreba
A

Upoznaj zemlju zelenih prostranstva, domovinu golfa, okrutnih planina, legendarnih jezera, muškaraca u kiltovima i predivnih dvoraca.

Istekla ponuda, prijavi se na newsletter i primaj obavijesti o sličnim ponudama.

 

Rezeriraj aviokartu   Rezerviraj smještaj
REGENSBURG - FRANKFURT - BRUGGE/ROTTERDAM - EDINBURGH - GLASGOW - LAKE LOMMOND - NACIONALNI PARK TROSSACHS - STIRLING - EDINBURGH - KÖLN - NÜRNBERG

Program putovanja za Škotsku turu za advent i Novu godinu

1. DAN: ZAGREB - REGENSBURG - FRANKFURT

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem.

Putovanje vodi preko Regensburga - dolazak u središte grada i kraći obilazak ovog povijesnog grada. Slobodno vrijeme za ručak ili kavu i šetnju u lijepom gradskom središtu.

Nastavak putovanja prema Frankfurtu, smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: FRANKFURT - BRUGGE/DELFT - ZEEBRUGGE/ROTTERDAM - BROD

Doručak. Nastavak puta prema Belgiji/Nizozemskoj.

Ukrcaj na brod u večernjim satima i smještaj u kabine. Večera na brodu. Noćna plovidba. Napomena: brodska kompanija zadržava pravo odrediti luku ukrcaja na brod (Zeebrugge ili Rotterdam) do mjesec dana prije polaska.

U slučaju polaska broda iz belgijske luke Zebrugge prije ukrcaja na brod posjećuje se Brugge, jedan od najljepših belgijskih gradova - „tvrđava srednjeg vijeka“.

U slučaju polaska broda iz Rotterdama prije ukrcaja na brod posjećuje se Delft, jedan od najstarijih nizozemskih gradova s vrlo lijepom starom gradskom jezgrom.

Vrijeme zadržavanja u ovim gradovima ovisi o potvrdi satnice odlaska broda.

3. dan: HULL - EDINBURGH - GLASGOW/OKOLICA

Doručak na brodu. Dolazak broda u britansku luku Hull u jutarnjim satima. Iskrcaj. Poslije iskrcaja u Hullu putovanja prema Edinburghu.

Po dolasku u Edinburgh, današnji glavni grad Škotske, panoramski razgled autobusom i pješice: Edinburški dvorac  - katedrala St. Giles - Royal Mile - George Street - spomenik Walteru Scottu - Parliament - Princess Street - Holyroodhouse. Slobodno vrijeme u gradskom središtu.

U poslijepodnevnim satima nastavak putovanja prema Glasgowu. Smještaj u hotel na području Glasgowa. Večera. Noćenje.

4. dan: GLASGOW/OKOLICA - LOCH LOMMOND - NACIONALNI PARK TROSSACHS - STIRLING - GLASGOW

Doručak. Izlet prema nacionalnom parku Trossachs, prvom nacionalnom parku u Škotskoj i preko jezera Loch Lommond, dugačkog 40 km i okruženog prekrasnim krajolikom s planinskim vrhuncima i brdima. Riječ je doista o idiličnom krajoliku nevjerojatnih prirodnih ljepota s preko 720 četvornih kilometara neukroćenih i bajkovito lijepih pejzaža.

Putovanje nastavljamo s posjetom dvorcu Stirling, jednom od najvećih i najimpresivnijih dvoraca u Škotskoj i Zapadnoj Europi kako s povijesnog tako i s arhitektonskog aspekta. Ovdje se okrunila Maria Stewart (plaćanje ulaznice na licu mjesta).

Povratak u hotel, večera. Poslije večere odlazak autobusom u Glasgow na terminu 31.12. (organizacija i moguće održavanje dočeka Nove godine na ulicama i trgovima u isključivoj je nadležnosti gradskog turističkog ureda). Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: GLASGOW – HULL SRETNA NOVA GODINA

Doručak. Odlazak iz hotela prema Glasgowu. Panoramski i pješački razgled najvećeg škotskog grada: George Square - sveučilišna četvrt - katedrala - Nekropola - St. Andrews Square, itd.

Slobodno vrijeme za šetnju, kavu i slično. U podnevnim satima nastavak putovanja prema Hullu. Ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Odlazak broda u večernjim satima. Noćna plovidba.

6. dan: BROD - ROTTERDAM/ZEEBRUGGE - KÖLN - NÜRNBERG

Doručak na brodu. Dolazak broda u prijepodnevnim satima u luku Rotterdam/Zeebrugge (brodska kompanija rezervira pravo da mjesec dana prije polaska odredi rutu, kao i luku iskrcaja u Belgiji ili Nizozemskoj).

Vožnja prema Njemačkoj uz zaustavljanje putem u Kölnu gdje ćemo posjetiti glasovitu katedralu, jednu od najpoznatijih gotičkih katedrali u svijetu. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Frankfurtu.

Smještaj u hotel u Nürnbergu. Noćenje.

7. dan: NÜRNBERG - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Posjet Nürnbergu, gradu Albrechta Dürera, poznatom po najljepšem adventskom sajmu u Europi, te po tradiciji izrade medenjaka. Šetnja starom gradskom jezgrom okruženom zidinama do crkvi Frauenkirche, sv. Lovre i sv. Sebalda, kuće Albrechta Dürera i gradskih trgova i fontana sve u čarobnom adventskom ugođaju, slobodno vrijeme za ručak.

Putovanje prema Hrvatskoj poslije podne i dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima. 

CIJENA UKLJUČUJE

 • prijevoz autobusom
 • pratitelja
 • smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV
 • usluga noćenje s doručkom u Njemačkoj i polupansion (doručak i večera) u Škotskoj
 • 1 noćenje u Frankfurtu u hotelu 4*
 • 2 noćenja na širem području Glasgowa u hotelu 3*
 • 1 noćenje u Nürnbergu u hotelu 3*
 • 2 noćenja na brodu Rotterdam/Zeebrugge-Hull i Hull-Zeebrugge/Rotterdam na osnovi noćenja s doručkom
 • troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi
 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

NAPOMENA: Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed obilazaka.

 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

Odgovorni organizator: ATLAS, turistička agencija d.d.

Cijena

Doplata za vanjsku kabinu: 290 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu kabinu na brodu): 1.350 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu s vanjskom kabinom: 1.690 kn

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.