Putovanje u Rusiju

Polasci 27.04./20.05./11.08./21.09.2018.
8 dana / 7 noćenja
Moskva - St. Petersburg
iz Zagreba
A

Od dinamične Moskve do romantičnog St. Petersburga, možete puno toga otkriti u ovoj velikoj zemlji. Lako je previdjeti prostranstvo Rusije kada je toliko najpoznatijih atrakcija koncentrirano u Moskvi i St. Petersburgu.

Moskva - St. Petersburg

Program putovanja u Rusiju

1. DAN / ZAGREB - MOSKVA - ST. PETERSBURG

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema St. Petersburgu preko Moskve na liniji SU2041 (Aeroflot) u 13:20 sati. Dolazak u Moskvu u 17:10 sati. Nastavak leta na liniji SU028 za St. Petersburg u 19:45 sati. Dolazak u St. Petersburg u 21:10 sati. Organizirani prijevoz do hotela, smještaj i noćenje.

2. DAN / ST. PETERSBURG

Doručak. Odlazak na razgled grada: Petrova i Pavlova utvrda s crkvom sv. Petra i Pavla u kojoj se nalazi grobnica carske porodice Romanov, Ljetni vrt i palača, katedrala sv. Izaka (izvana), Plavi most, Nevsky Prospekt. Povratak u hotel.

Slobodno poslijepodne za šetnju centrom grada po Nevsky Prospektu uz mnogobrojne trgovine i restorane. Noćenje.

3. DAN / ST. PETERSBURG – ERMITAŽ – PETERHOF – ST. PETERSBURG

Doručak. Odlazak u razgled Ermitaža, jednog od vodećih svjetskih muzeja. Muzej se sastoji od nekoliko raskošnih palača i zbirkom od preko tri milijuna umjetničkih djela iz cijelog svijeta kao što su Titian, Raffaelo, Rembrandt, Rubens, Monet i dr. Nakon razgleda slijedi odlazak u Peterhof, ruski Versailles, poznat po palači i parku, fontanama sa savršenim vodenim kaskadama smještenim u centru parka okruženog romantičnim vrtovima rokoko stila. Ulaznice uključene.

Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN / ST. PETERSBURG – PUSHKIN (Carsko Selo)

Doručak. Odlazak do mjesta Pushkin, nekadašnje ljetne rezidencije ruskih careva, udaljenog otprilike 25 km od St. Petersburga. Slijedi razgled raskošne palače Katarine Velike sa čuvenom jantarnom sobom, dvoranom optočenom zrcalima, slikama i pozlatom koja je nakon Oktobarske revolucije pretvorena u muzej.

Povratak u St. Petersburg i slobodno vrijeme za šetnju i samostalni razgled. Noćenje u hotelu.

5. DAN / ST. PETERSBURG - MOSKVA

Doručak. Odjava iz hotela i organizirani prijevoz do zračne luke te prijava na let za Moskvu na liniji SU011 u 10:40 sati.

Dolazak u Moskvu predviđen je u 11:55 sati. Odlazak na panoramski i pješački razgled ruske prijestolnice koja je prije 850 godina izrasla iz malenog gradića na obali rijeke Moskve u deset milijunski grad. Vožnja starim i novim gradskim ulicama te razgled najpoznatijih znamenitost: Crveni trg s veličanstvenom katedralom sv. Vasilija Blaženog, Lenjinov mauzolej i kazalište Boljšoj (razgledi samo izvana).  

U poslijepodnevnim satima odlazak u hotel, smještaj i noćenje.

6. DAN / MOSKVA

Doručak. Odlazak u razgled Kremlja u pratnji lokalnog vodiča. Dvorac-utvrda s 20 tornjeva i nekadašnja rezidencija ruskih careva i patrijarha. Danas je Kremlj simbol Ruske federacije.

Nakon razgleda slobodno vrijeme za vlastite programe, šetnja do ulice Arbat i slobodno vrijeme za ručak. Povratak u hotel, noćenje.

7. DAN / MOSKVA

Doručak u hotelu. Odlazak na metro turu (karta za metro plaća se na licu mjesta).

Slobodno vrijeme za istraživanje grada, predlažemo odlazak u Tretjakov galeriju ili Gum. Noćenje u hotelu. 

8. DAN / MOSKVA - ZAGREB

Doručak. Organizirani transfer do zračne luke u Moskvi i prijava na let za Zagreb na liniji SU2040 u 10:20 sati. Dolazak u Zagreb u predviđen je u 12:30 sati.

 

POPUST ZA MLADENCE 7% na osnovnu cijenu aranžmana!

Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popust se ne može odobriti zajedno sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.

 

CIJENA UKLJUČUJE

 • prijevoz zrakoplovom na ekonomskoj klasi Zagreb – Moskva - St. Petersburg – Moskva - Zagreb
 • smještaj u hotelima 3*/4*
 • 4 noćenja s doručkom u St. Petersburgu
 • 3 noćenja s doručkom u Moskvi
 • razgled Moskve i St. Petersburga
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu putovanja
 • lokalnog vodiča
 • pratitelja putovanja
 • trošak organizacije putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • pristojbe zračnih luka u iznosu 1290 kn po osobi
 • napojnice za vodiča 30 eur po osobi, plaćanje na licu mjesta.
 • dodatne obroke
 • vizu za Rusiju
 • uslugu ishođenja vize
 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

Informacije o vizama možete naći na stranicama VHS Croatia

NAPOMENA: kategorije hotela odgovaraju službenim lokalnim kategorizacijama. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.  Organizator putovanja zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale na destinaciji. U slučaju smanjenja broja putnika od minimalnog broja prijavljenih organizator putovanja zadržava pravo promjene cijene aranžmana.

VAŽNO! Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Kopiju putovnice potrebno je dostaviti prodajnom mjestu prilikom rezervacije putovanja.

 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Odgovorni organizator: ATLAS, turistička agencija d.d.

Cijena

Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 1.890 kn

OBAVEZNE DOPLATE:
 • pristojbe zračnih luka u iznosu 1290 kn po osobi
 • napojnice za vodiča 30 eur po osobi, plaćanje na licu mjesta.
Za hrvatske državljane za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je:
  • Popuniti online upitnik s fotografijom i osobnim potpisom. Važno je da fotografija mora biti veličine 3,5 x4,5 cm, a 80% fotografije mora biti lice čovjeka na svijetloplavoj pozadini.
  • Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i potrebne su najmanje dvije prazne stranice.
  • Policu putnog zdravstvenog osiguranja premije 30.000 eur na ime putnika, bez obzira na duljinu boravka.
  • Original voucher nadležne turističke agencije
  • Original potvrde ruske turističke agencije o prihvatu stranog turista

Rok izdavanja vize je sedam radnih dana (+/- 3 dana). Ukoliko je izrada vize po hitnom postupku (3 radna dana), cijena konzularne pristojbe po osobi: 739 kn.

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.