Purovanje u Irsku

Polasci: 21.6., 5.8. i 7.10.2018.
8 dana / 7 noćenja
iz Zagreba
A

Upoznaj ljubazne Irce i bogat kulturni život, a dan završi u jednom od pubova osobita ugođaja. Irska je zemlja čarobne prirode zelenih pašnjaka, rijeka i jezera.

Program putovanja u Irsku za St. Patrick's

VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČENE ULAZNICE U SVE LOKALITETE KOJI SE POSJEĆUJU!

Program putovanja

1.dan: ZAGREB - DUBLIN

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu kod šaltera informacija dva sata prije leta zrakoplova i podjela putne dokumentacije. Polijetanje zrakoplova Croatia Airlines na liniji OU 512 u 7:40 sati, dolazak u Dublin u 9:30 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku ukrcaj u autobus i odlazak na panoramski obilazak grada s voditeljem putovanja: Garden of Remembrance – Trinity College – Grafton i O'Connell Street – O'Connell most - katedrala sv. Patrika, gdje je živio i radio svećenik i poznati pisac „Guliverovih putovanja“ Jonathan Swift - Gradska vijećnica – Guinness Storehouse (uključena ulaznica). Smještaj u hotel i nakon kraćeg odmora odlazak s voditeljem putovanja u središte grada do Temple Bara, zabavne gradske četvrti omiljene i među lokalnim stanovništvom. U tom živahnom i slikovitom dijelu grada nalazi se mnogo barova, restorana i pubova u kojima svatko može pronaći zabavu za sebe, a četvrt koja nekoć i nije bila na glasu danas je jedan od simbola grada gdje se nalaze sjedišta mnogobrojnih instituta i ustanova. Vikendom u Temple Baru otvara se tržnica živežnih namirnica, a u blizini su i poznati sajam knjiga, odnosno sajam dizajnera. Povratak u hotel javnim prijevozom. Noćenje.

2. dan: DUBLIN - CLONMACNOISE - GALWAY

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak iz Dublina prema Galwayu. Putem kroz središnju Irsku stat ćemo kod Clonmacnoisea, jednog od najzanimljivijih irskih samostana. Čarobno smješten na rijeci Shannon u tzv. Midlandsu, samostan je osnovan sredinom 6.st., ali i prije toga je bio važno mjesto vjere u zemlji i jedan od najutjecajnijih središta u Europi prije dolaska Normana. Nekoliko je irskih kraljeva tu pokopano, a ostao je ruševina nakon što su ga početkom 16.st. razorili engleski vojnici. Vožnja do Galwaya, ljupkog grada s crkvom sv. Nikole i rimokatoličkom katedralom, smještenom u zaljevu poznatom po odličnim rakovima. Šetnja povijesnim središtem grada. Smještaj u hotel na području Galwaya (na datumu u lipnju smještaj je u okrugu Clare), noćenje.

3. dan: GALWAY - CONNEMARA i KYLEMORE ABBEY - GALWAY

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Connemaru, poznatu „divlju“ regiju jezera i tresetišta u zapadnom dijelu Irske. Vožnja Nacionalnim parkom Connemara, staništem istoimenih ponija i jelena. Iz Clifdena se pruža spektakularan pogled na planinski lanac, odnosno nacionalni park Twelve Pins. Posjet romantično smještenoj opatiji Kylemore – veličanstvenom zdanju starom 300 godina u samom srcu Connemare, a koje se uzdiže iznad jezera Pollacapul (uključena ulaznica u opatiju i vrtove). Samo sat vremena udaljena od Galwaya, Kylemore Abbey jedna je od najvećih irskih atrakcija i mjesto koje je izgradila ljubav (prvotni vlasnik dao je izgraditi dvorac inspiriran ljubavlju prema svojoj supruzi). Od 1920.g. dvorac je u vlasništvu benediktinskog reda. Povratak u Galway/okrug Clare u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

4.dan: GALWAY - BURREN - CLIFFS OF MOHER - BUNRATTY CASTLE – ADARE - KERRY

Doručak. Vožnja do područja Clare i Burren prema jednom od najpoznatijih irskih lokaliteta, fascinantnim Cliffs of Moher koje će vam oduzeti dah (uključena ulaznica). Jedna od najvećih turističkih atrakcija Irske i svojevrsno čudo prirode, Cliffs of Moher su na pojedinim mjestima više od 200 metara, a visoki klifovi od pješčenjaka i škriljavca protežu se dužinom od 8 kilometara. Uzvišenu kulisu prati i glasanje mnogobrojnih morskih ptica. Burren je predio mjesečevih pejzaža s preko 2000 rijetkih vrsta biljaka. Posjetit ćemo na tom području glasoviti Burren Smokehouse, obiteljski vođenu kompaniju, svjetski poznatu po pripremi dimljenog lososa (uključena ulaznica). Vožnja prema Limericku. Posjet dvorcu Bunraty iz 15. stoljeća koji je potpuno obnovljen te Folkparku s prikazom života, koliba i tradicionalnih zanata Irske 19. stoljeća (uključena ulaznica). Nakon posjeta Bunrattyju nastavljamo prema Corku preko „najljepšeg irskog sela“, kako Adare nazivaju razni turistički vodiči. Nema sumnje da je riječ o beskrajno ljupkom mjestašcu, smještenom u zelenom i šumovitom kraju, iznimno slikovitom s kamenim kućicama i slamnatim krovovima. Nastavak vožnje do područja County Kerry. Smještaj u hotel, noćenje..

5.dan: KILLARNEY NACIONALNI PARK - RING OF KERRY - CORK

Doručak. Odlazak iz hotela. Na početku dana odlazimo do područja NP Kilarney, gdje preporučujemo vožnju kočijama po području prvog nacionalnog parka u Irskoj, omiljenog mjesta kraljice Viktorije (uključena ulaznica). Vožnja tradicionalnim kočijama omogućava najljepši doživljaj prekrasnog parka i jezera Killarney. U nastavku dana tura po najromantičnijem području Irske, Ring of Kerry, s veličanstvenim pejzažima, jednom od najljepših panoramskih cesta Europe, vrlo bogatim biljnim svijetom i s pogledom na Atlantik. Vožnja kroz brojna mala slikovita sela, poput sela Sneem sa šarenim kućama te do planinskih panoramskih točki Mollys Gap i Ladies View s pogledom na jezera Killarney. Smještaj u hotel na području Corka. Noćenje.

6.dan: CORK - ROCK OF CASHEL - KILDARE - DUBLIN

Doručak. Danas se vraćamo u Dublin, ali putem ćemo posjetiti Rock of Cashel, povijesno mjesto i prijestolnicu kraljeva od Munstera s okruglim tornjem, kraljevskom kapelom i keltskim križevima (uključena ulaznica). Potom ćemo se zaustaviti u Kildareu, sjedištu uzgoja konja u Irskoj. Tura po nacionalnoj konjušnici dat će nam zanimljiv prikaz o uzgoju konja i upoznati nas s legendarnim konjima i jockeyima koji su osvajali poznate utrke. Zanimljiv je i japanski vrt uz konjušnicu, koji je jedan od najljepših japanskih vrtova izvan Japana. Dolazak u Dublin u kasnim poslijepodnevnim satima, smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan: DUBLIN: fakultativni izlet u Belfast

Doručak. Slobodan dan za uživanje u Dublinu, posjete muzejima, brojnim parkovima, poznatom zološkom vrtu, itd. Preporučujemo doplatu za fakultativni izlet do glavnog grada Sjeverne Irske, Belfasta (doplata prilikom rezervacije aranžmana), koji je posljednjih nekoliko godina grad koji privlači sve više turista. Utemeljen 1177. godine, Belfast je lučki grad s odličnom ponudom restorana, trgovina, kulturnom ponudom, itd. Posjetit ćemo Titanic Belfast multimedijalni centar (ulaznica uz doplatu na licu mjesta), smješten u novoj i modernoj četvrti Titanic, u kojoj je građen najslavniji brod 20.st. Slobodno vrijeme nakon posjeta Titaniku i povratak u Dublin u poslijepodnevnim satima. Slobodna večer. Noćenje.

8. dan: DUBLIN - ZAGREB

Doručak. Transfer u zračnu luku. Let zrakoplovom Croatia Airlines za Zagreb na liniji OU 513 u 11:05 sati, dolazak u Zagreb u 14:50 sati po lokalnom vremenu.

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb – Dublin - Zagreb
 • uslugu voditelja putovanja
 • prijevoz autobusom na turi po Irskoj prema programu
 • transfere od/do zračne luke u Dublinu
 • smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi 7 noćenja s doručkom (irski kuhani doručak): 3 noćenja na području Dublina, 2 noćenja na području Galwaya/okruga Clare, 1 noćenje na području Kerryja i 1 noćenje na području Corka
 • ulaznice u Guinness Storehouse s degustacijom piva
 • samostan Clonmacnoise, Kylemore Abbey s parkom, Cliffs of Moher, Burren Smokehouse, Bunratty Castle i Folk Park
 • vožnju kočijama u NP Killarney, Rock of Cashel, nacionalnu konjušnicu Kildare
 • sve razglede i izlete prema programu te troškove organizacije i prodaje.

Cijena ne uključuje

 • zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1090 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike osim onih izrijekom navedenih kao uključene
 • fakultativni izlet u Belfast
 • putno osiguranje
 • trošak javnog prijevoza
 • fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.

Napomena

Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenih u veljači 2018. i podložna su promjeni. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 25

Odgovorni organizator: Atlas, d.d.

Cijena

KORISNE INFORMACIJE:

IRCI: na dobrom su glasu kao najsrdačniji narod Evrope. Posljednjih godina glavni grad Dublin postao je izuzetno popularno mjesto za dobru zabavu , a 50% stanovnika je mlađe od 27 g.

VREMENSKA RAZLIKA: - 1 sat
U Irskoj se kazaljke sata pomiču jedan sat unazad u odnosu na vrijeme u Hrvatskoj.
Zagreb: 12:00, Dublin:11:00.

KLIMA:
Prosječne dnevne temperature u lipnju su cca 15oC . Poslije kiše ili noću temperatura padne do cca 10 oC.

ODJEĆA i OBUĆA:
Preporučamo sportsku i praktičnu odjeću (najbolje slojevitu), toplu odjeću, pogodnu za vjetar ili vlažno vrijeme (vjetrovka, kišobran, kape…), odjeću dugih rukava, te udobnu sportsku obuću.

ELEKTRIČNI NAPON: 220 V, 50 Hz trofazna – potreban je adapter. Ponekad se može posuditi na recepciji, preporučamo da ipak kupite prije polaska u specijaliziranim trgovinama, obično se može kupiti i u duty-free dućanu u zračnim lukama.

NOVAC: Gotovo na svim mjestima je moguće plaćanje kreditnim karticama. Preporučamo da sa sobom ponesete nešto EUR-a (1 EUR = pribl. 7,55 KN).

HRANA: Prosječan obrok košta cca 20–25 EUR (ovisno o kvaliteti restorana) .

BANKE I TRGOVINE:
Banke su otvorene radnim danom od 10:00–12:30 i od 13:30–16:00, a trgovine od 9:00–17:30 od ponedjeljka do subote. Četvrtkom i petkom neke trgovine ostaju otvorene i kasnije.

SHOPPING:
Na mnogim mjestima u Irskoj moći ćete pronaći originalne suvenire i ručne radove. Poznati su vuneni džemperi sa otočja Aran, tkanine od tweeda u Donegalu, dimljeni lososi, whisky, pivo , profinjene čipke, keltski nakit...U Dublinu je glavna shopping zona Grafton street gdje ćete pronaći trgovine koje nude gotovo sve: odjeću, čipke, proizvode od kristala , vune – poznat je Kilkenny Design Centre i Blarney Woollen Mills na Nassau street, AVOCA u South Suffolk street. Pješačka zona Temple Bar je puna malih trgovina, pubova, restorana, kazališta, uličnih svirača itd.

PUB:
Institucija koja je povijesno uvezena iz britanskih običaja - pub, skraćeno od public house, znači mjesto sastajanja. Najstariji pub u Irskoj star je cca 800 godina. U Dublinu je četvrt pubova TEMPLE BAR.
Zabranjen je ulaz u pub mlađima od 18.g. Preporučamo odlazak u St. John Gogarty pub, 58 – 59 Fleet Street, Temple Bar, Dublin tel. 6711822. gdje svira tipična irska glazba.

PUŠENJE: zabranjeno je pušenje na svim javnim mjestima i u pubovima.

GASTRONOMIJA:
Irska tradicija je prilično pod utjecajem britanske: obilan doručak, lagani ručak i najvažniji obrok – večera.

Pića:pivo Guinness- pravi nacionalni simbol, Irish coffee , Whisky - Jameson.

VELEPOSLANSTVO RH u Irskoj:
22 Lower Rathmines Road, Dublin 6
Tel. 00353 1 498 3018

Neobavezne doplate

 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.790 kn
 • Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn
 • Doplata za 7 večera (isključivo prilikom rezervacije aranžmana): 690 kn
  * Preporučujemo! Večere u hotelima su odlične i preporučujemo ih, jer doplata na licu mjesta za večere puno je skuplja, kao i à la carte prehrana u restoranima u Irskoj.
 • Fakultativni izlet u Belfast (prijava prilikom rezervacije aranžmana, minimum za realizaciju 20 putnika): 340 kn

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.