Portugalska tura - GARANTIRAN POLAZAK

10.8.-15.8.
6 dana/5 noći
Portugal

Polazak iz Zagreba 10.8., cijena s uključenim pristojbama! Za više informacija klikni na opis ponude :)

1. dan : ZAGREB - LISABON

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija najkasnije 120 minuta prije leta. Polazak za Lisabon letom OU700 u 7.55 sati s dolaskom u Lisabon u 10.15 sati. Po dolasku u Lisabon odlazak autobusom do četvrti Belem u kojoj se posebno ističu crkva i samostan sv. Jeronima, Belemska kula, i spomenik pomorskim otkrićima. Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za degustaciju poznatog lisabonskog kolača "pasteis de nata". Odlazak do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora nastavljamo razgled grada pješice i javnim prijevozom koji započinjemo s četvrti Alfama, najstarijom u gradu. Šetnja uz vidikovac Santa Luzia, odakle se pruža nezaboravan pogled na panoramu Lisabona i njegovih 7 brežuljaka, do dvorca Sao Jorgea i katedrale Sa. Put nas dalje vodi najpoznatijim lisabonskim ulicama i trgovima: Avenida da Liberdade, Praça dos Restauradores, Rossio, Rua Augusta, Praça do Comércio i četvrtima Baixa i Bairro Alto... Povratak do hotela i noćenje.

2. dan : LISABON (fakultativni izlet SINTRA)

Doručak. Preporučamo odlazak na poludnevni izlet okolicom Lisabona (doplata). Posjet Sintri, grada pod zaštitom UNESCO-a, s osebujnom palačom. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roce. Na povratku ćemo stati u Cascaisu, nekadašnjem ribarskom selu, pa ljetnikovcu europskih kraljevskih obitelji, a danas poznatom ljetovalištu i kockarnici. Po povratku u Lisabon,
u poslijepodnevnim satima, predlažemo odlazak do Parka Nacija, mjesta održavanja EXPO-a 1998. godine, koje je sada pretvoreno u park prepun atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu, s više od 10.000 biljnih i životinjskih vrsta. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz Fado program (doplata). Noćenje u hotelu.

3. dan : LISABON – FATIMA - PORTO

Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema Portu, drugom najvećem portugalskom gradu. Na putu ćemo posjetiti Fatimu. Obilzaka čuvenog svetišta Gospe Fatimske, posjet Bazilici i Kapeli ukazanja. Nastavak putovanja do Porta. Po dolasku, smještaj u hotel i kraći odmor.Poslijepodne razgled grada koji je 1996. god. proglašen dijelom svjetske baštine: trg Ribeira, crkva sv. Franciska, Casa di Musica… Slijedi posjet jednom od poznatih vinskih podruma u Villa Nova de Gaii. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje u hotelu.

4. dan : PORTO (fakultativni izlet GUIMARAES – BRAGA)

Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet sjeverom Portugala. Prvo ćemo posjetiti Guimaraes, mjesto odakle je potekla želja Portugalaca za vlastitom državom nakon pobjede u bitci Sao Mamede. Razgled prekrasnog malog gradića čiji je centar dio UNESCO-ve baštine: dvorac, palača Braganza, trg Oliviera, trg Toural, crkva Naše Gospe od Utjehe… Nastavak putovanja do Brage, glavnog grada istoimene regije, sveučilišni centar dubokih kršćanskih korijena. Razgled grada: Se, Nadbiskupska palača, rua do Souto, Arco da Puorta Nova, svetište Bom Jesus do Monte (uspon u vlastitom aranžmanu)… Povratak u Porto u poslijepodnevnim satima. Putnici koji ostaju u Portu sigurno se neće razočarati ovim opojnim gradom na obalama rijeke Douro. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje u hotelu.

5. dan : PORTO – COIMBRA – BATALHA – OBIDOS - LISABON

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Lisabonu. Na putu prvo ćemo zastati u Coimbri, starom gradu s jednim od prvih sveučilišta u svijetu. Razgled stare prijestolnice Portugala: samostan, katedrala, sveučilište…, Putovanje nas dalje vodi do Batalhe. Posjet osebujnom, nikad dovršenom gotičkom samostanu posvećenom velikoj pobjedi Portugalaca nad Španjolskom vojskom i crkvi Santa Maria da Vitoria. Nastavljamo do Obidosa, malog sela okruženog monumentalnim zidinama sa srednjovjekovnom tvrđavom. Po dolasku u Lisabon, u kasnim poslijepodnevnim satima, prijava u hotel. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje u hotelu.

6. dan : LISABON - ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela i transfer za zračnu luku. Polazak za Zagreb letom OU 701 u 10.55 sati s dolaskom u Zagreb u 15.15 sati.

CIJENA: 5985 kn s uključenim zrakoplovnim pristojbama!

Cijena uključuje

  • prijevoz zrakoplovom prema programu
    - 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 3/4* u Lisabonu i 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 2/3* u Portu
    - razglede prema programu
    - pratitelja na putovanju
    - jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje

za doplate plaćanje prilikom prijave:
- doplatu za jednokrevetnu sobu 1.600 kn
- večeru u taverni s uključenim Fado programom 350 kn (bez prijevoza - najmanje 15 prijavljenih)
- izlet okolicom Lisabona: 330 kn (s uključenom ulaznicom za palaču u Sintri - najmanje 15 prijavljenih)
- izlet sjeverom Portugala: 220 kn (bez ulaznica - najmanje 15 prijavljenih)
- ulaznice za objekte koji se posjećuju, karte za javni prijevoz
- boravišna pristojba 1 EUR osoba/dan za sve osobe starije od 12 godina (od 1.1.2016., plaćanje na licu mjesta).

Obavezne doplate po osobi

- doplata za zrakoplovne pristojbe 990 kn (podložne promjenama).

Važne napomene

Napomena: raspored predviđenih razgleda podložan je promjenama zbog blagdana.

Mogućnost polaska iz Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule na upit (za dodatne informacije kontaktirajte jedno od naših prodajnih mjesta).

Najmanji broj putnika

Najmanji broj putnika: 15

Cijena

Doplate na putovanju mogu se uplatiti isključivo prije polaska. Uplate na licu mjesta nisu moguće!

Informativne cijene ulaznica: Samostan sv. Jeronima 10 Eur; zamak sv. Jurja 9 Eur; vinarija u Portu 8 Eur, crkva sv. Franje 3,50 Eur; Casa da Musica 7,50 Eur; sveučilište u Coimbri 8 Eur; samostan Batalha 6 Eur

Opće uvjete možete pronaći ovdje: https://www.obzorputovanja.hr/hr/obzor-putovanja/opci-uvjeti/

Opće uvjete organizatora možete pronaći ovdje: https://www.obzorputovanja.hr/hr/opci-uvjeti-kompas

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.