Istanbul city break

Datum polaska biraš ti!
Vrijeme boravka biraš ti (preporučujemo 4 dana)
iz Zagreba (dostupni drugi gradovi uz doplatu)

"Da je planeta jedna država, Istanbul bi bio njen glavni grad." - Napoleon Bonaparte o bogatstvu i neusporedivosti Istanbula s ostalim gradovima :) Klikni na opis ponude za više informacija!

PUTUJ SAD, PLATI POSLIJE! - već od 516 kn/6 mj.

Naš City Break program pruža ti jedinstvenu mogućnost da sam odabereš datum putovanja, hotel i način plaćanja!

Javi se i dobit ćeš agenta koji će ti dati sve upute i preporuke koje trebaš, a ako već imaš plan putovanja, mi ćemo ti pomoći da ga finaliziraš i platiš na rate!

Putuj sad, plati poslije! - već od 516 kn/6 mj.

POLASCI

Prema redu letenja, preporučujemo

Polazak petak
Zagreb - Istanbul     09:15 - 12:30
Povratak ponedjeljak
Istanbul - Zagreb     18:05 - 19:10

Cijena uključuje

 • Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Istanbula
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 4*
 • Zrakoplovne pristojbe
 • troškove organizacije i prodaje putovanja

Cijena ne uključuje

 • Opcionalno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza iz zdravstvenih razloga (preporučujemo!) za 2-4% ukupnog uplaćenog iznosa

Značajke mjesta
 • U blizini mora
 • Top destinacija
 • Noćni život
Hrana i piće
 • Polupansion
 • Noćenje i doručak
Smještaj
 • Jednokrevetne sobe
 • Dvokrevetne sobe
 • Trokrevetne sobe
 • Hotel
 • Apartman
Cijena

Napomena

Viza nije potrebna za ulazak u zemlju.

Istanbul - na hrvatskom se još naziva ili nazivao Carigrad i Konstantinopol, grad smješten na Bosporskom tjesnacu,
nekadašnja je prijestolnica triju velikih carstava - rimskog, bizantskog i otomanskog.

Nakon osnivanja moderne Republike Turske, Ankara je proglašena njezinim glavnim gradom. Ovo je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i gospodarsko središte. Grad je izabran za Europski glavni grad kulture za 2010.g., zajedno s Pečuhom u Mađarskoj i Essenom u Njemačkoj.

Zemljopisni položaj: nalazi se na južnom Bosporu, prostire se na dva kontinenta - zapadni je dio u Europi, dok je istočni u Aziji. Rukavac “Zlatni rog” dijeli europski dio na dva dijela. Između Mramornog mora i Zlatnog roga, nalazi se poluotok s najstarijim dijelom Istanbula. Grad ima ukupnu površinu od 1539 km² dok se šire područje grada tj. provincija Istanbul prostire na 5220 km². Gradska klima je umjerena kontinentalna; ljeta su u gradu vruća i vlažna, zime kišovite i ponekad snježne.


V A Ž N O:


Molimo obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i
količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage
maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, a unijeti u zrakoplov sa sobom možete samo jedan komad ručne prtljage.

Vremenska razlika:
+1 sat u odnosu na Hrvatsku; Zagreb 12:00 sati - Istanbul 13:00 sati

Novčana jedinica: 
Turska lira YTL.
1 € = 7.38 turskih lira (9. mjesec 2018. godine). Kreditne kartice Mastercard i Visa se prihvaćaju u svim trgovinama i ugostiteljskim objektima, dok American Express i Diners rjeđe.

Položaj:
Istanbul se nalazi na južnom Bosporu, na dva kontinenta - zapadni je dio u Europi, dok je istočni u Aziji. Rukavac Zlatni rog dijeli europski dio na dva dijela. Između Mramornog mora i Zlatnog roga, nalazi se poluotok s najstarijim dijelom Istanbula. Na jugoistoku u Mramornom moru nalaze se Prinčevi otoci (Kizil Adalar). Grad ima ukupnu površinu od 1.538,77 km². Šire područje grada, tj. provincija Istanbul prostire se na 5.220 km².

Klima (meteorološki uvjeti):
Gradska je klima umjerena kontinentalna. Ljeta su u gradu vruća i vlažna, dok su zime kišovite te ponekad snježne. Prosječna je maksimalna temperatura u zimskim mjesecima između 7°C i 9°C. Prosječna je temperatura u ljetnim mjesecima 28°C. Zbog vrlo visoke vlažnosti, temperature su mnogo izraženije. Grad je poprilično vjetrovit, s prosječnom brzinom vjetra od 17 kilometara na sat.

Telefon
Korištenje mobilnih uređaja je moguće (T-Mobile, Vipnet i Tele2 imaju potpisane ugovore o roamingu s lokalnim operaterima).

Hrana: 
Turska kuhinja je poznata po raznolikosti. Podjednako su zastupljena jela od ribe i morskih plodova kao i mesna jela. Obilje povrća pripremljeno na najrazličitije načine obogaćuje ovu mediteransko-orijentalnu kuhinju.

Piće: 
Turci osim kave (2-5 lira) podjednako konzumiraju i čaj (2-3 lire). Kao sekularna država, nema zakonskih ograničenja u konzumiranju alkohola, iako ćete ga ponegdje teže naći. Preporučuje se piti kupovnu vodu u bocama (oko 1-2 lire).

Veleposlanstvo RH u Istanbulu:
Generalni konzulat Republike Hrvatske u Republici Turskoj, Istanbul
Gdin. Perinčić Damir, generalni konzul
Adresa: Mesrutiyet Cad. 163/2, Tepebasi – Beyoglu, Istanbul, Turkey
Tel: 0090 212 293 5467, 293 5468
Faks: 0090 212 293 5476
gkrh.istanbul@mvpei.hr
Uredovno vrijeme GK RH Istanbul: • ponedjeljak - petak 08:00-16:00 sati
Uredovno vrijeme (za stranke): • ponedjeljak - petak 09:00-12:00 sati

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.