EDINBURGH, DRAGULJ ŠKOTSKE KRUNE

6.-13.1.2019.
8 dana
Škotska
Grupno putovanje
Putovanje autobusom

Još uvijek relativno neotkriven za široke mase, Ediburgh je dovoljno velik da u njemu imate sve što svaka prijestolnica pruža i dovoljno malen da ga možete upoznati u hodu. Klikni na opis ponude za više informacija!

  1. DAN: ZAGREBDÜSSELDORF

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem prema Düsseldorfu u pokrajini Essen, smještaj u hotel na širem području grada. Noćenje.

 

  1. dan: DÜSSELDORF – AMSTERDAM – BROD

Doručak. Odjava iz hotela i nastavak putovanja prema Nizozemskoj. Po dolasku u Amsterdam panoramski razgled nizozemske prijestolnice. Ukrcaj na brod u večernjim satima i smještaj u dvokrevetne unutarnje kabine. Moguća doplata za večeru na brodu (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Noćna plovidba. Napomena: Zadržavanje u Amsterdamu ovisi o satnici broda, bude li satnica isplovljavanja dopuštala, razgled Amsterdama će biti detaljniji. U suprotnom nastavak razgleda Amsterdama bit će u povratku.

 

  1. dan: BROD - NEWCASTLE UPON TYNE - EDINBURGH

Doručak na brodu. Dolazak broda u britansku luku Newcastle u jutarnjim satima. Iskrcaj i putovanje prema Edinburghu. Po dolasku u Edinburgh, današnji glavni grad Škotske, panoramski razgled autobusom i kraće slobodno vrijeme za ručak i okrepu. U poslijepodnevnim satima smještaj u hotel IBIS Centre South Bridge u strogom središtu grada. Slobodno vrijeme za kraći odmor, potom predlažemo odlazak s voditeljem putovanja u večernju šetnju gradom. Noćenje.

 

  1. dan: EDINBURGH

Doručak. Poslije doručka odlazak s voditeljem putovanja u pješački razgled. Povijesno središte srednjovjekovnog grada UNESCO je proglasio svjetskom kulturnom baštinom, a među brojnim povijesnim spomenicima ističe se edinburški dvorac (ulaznica uz doplatu prilikom kupovine aranžmana). Pozornost privlači i službena kraljičina rezidencija u Škotskoj, Holyroodhouse Palace. Između rezidencije i dvorca nalazi se  povijesna ulica Royal Mile iz koje izlazi više od 60 uličica u srednjovjekovni grad... Slobodno poslijepodne za samostalno istraživanje prekrasnog Edinburgha, grada kojeg zbog vrlo živog kulturnog života i činjenice da su u njemu živjeli i radili mnogi poznati mislioci i književnici nazivaju i „Atenom sjevera“. Budući da se nalazimo u zemlji whiskeyja, svakako vrijedi posjetiti Scottish Whiskey Experience (ulaznica uz doplatu prilikom kupovine aranžmana). Za ostatak dana predlažemo posjet škotskoj Nacionalnoj galeriji s jednom od najvažnijih zbirki slika u Europi. A ako niste od galerija svakako ćete uživati u proučavanju živahne pub i restoranske scene. Noćenje.

 

  1. dan: EDINBURGH – STIRLING – NACIONALNI PARK TROSSACHS/LOCH LOMMOND – GLASGOW

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet, prva postaja bit će posjet dvorcu Stirling, jednom od najvećih i najimpresivnijih dvoraca u Škotskoj i Zapadnoj Europi kako s povijesnog tako i s arhitektonskog aspekta. Ovdje se okrunila Maria Stewart (plaćanje ulaznice na licu mjesta). Poslije posjeta dvorcu nastavak putovanja prema nacionalnom parku Trossachs, prvom nacionalnom parku u Škotskoj i preko jezera Loch Lommond, dugačkog 40 km i okruženog prekrasnim krajolikom s planinskim vrhuncima i brdima. Riječ je doista o idiličnom krajoliku nevjerojatnih prirodnih ljepota s više od 720 četvornih kilometara neukroćenih i bajkovito lijepih pejzaža. U drugoj polovici dana posjetit ćemo Glasgow, najveći škotski grad. Panoramska vožnja do glavnih gradskih znamenitosti: sveučilište, muzej Kelvingrove, koncertna dvorana Armadillo, katedrala sv. Munga iz 12. stoljeća.  Kraće slobodno vrijeme za šetnju, kavu i slično. Povratak u Edinburgh u večernjim satima. Noćenje.

 

  1. dan: EDINBURGH – NEWCASTLE UPON TYNE/BROD

Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema Newcastleu. Panoramski razgled Newcastlea, grada smještenog na obalama rijeke Tyne. Newcastle je dobio ime po normanskom dvorcu kojeg je 1080. dao graditi najstariji sin Vilima I. Osvajača, Robert II. Normanski. Grad nekoć poznat po tiskarstvu, brodogradnji i po proizvodnji stakla danas je moderan grad koji se svrstava svojom komercijalnom, turističkom i kulturnom ponudom u zanimljivije engleske gradove. Ukrcaj na brod u luci Newcastlea u poslijepodnevnim satima i smještaj u kabine. Moguća doplata za večeru na brodu (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Noćna plovidba prema Amsterdamu.

 

  1. dan: BROD – AMSTERDAM – MANNHEIM/LUDWIGSHAFEN

Doručak na brodu. Dolazak u Amsterdam u jutarnjim satima. Po iskrcaju odlazak u Amsterdam, slobodno prijepodne za vlastite aktivnosti u nizozemskoj prijestolnici. Predlažemo posjet nekom od poznatih muzeja ili vožnju brodom amsterdamskim kanalima. U poslijepodnevnim satima nastavak putovanja prema Njemačkoj i smještaj u hotel u Mannheimu. Noćenje.

 

  1. dan: MANNHEIM/LUDWIGSHAFEN – HEIDELBERG – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i kratka vožnja do najstarijeg sveučilišnog grada Njemačke Heidelberga Posjet lijepoj povijesnoj jezgri smještenoj uz rijeku Neckar uz romantične ruševine dvorca i šetnja do  katedrale - viteška kuća - jezuitska crkva - staro i novo sveučilište - glavni trg. Kraće slobodno vrijeme. U nastavku puta vožnja kroz Njemačku i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora te dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

 

 

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FM 3.490 / 3.690 KN

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Doplata za vanjsku kabinu: 240 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu kabinu na brodu): 1.390 kn

Doplata za paket ulaznica (prilikom kupovine aranžmana): 520 kn

Doplata za dvije večere na brodu: 380 kn

PAKET SADRŽI ULAZNICE U EDINBURGH CASTLE, PALACE OF HOLYROODHOUSE, ST. GILES KATEDRALU I SCOTCH WHISKEY EXPERIENCE

SOBA S POMOĆNIM KREVETOM NA UPIT!

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom, voditelja putovanja, smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Njemačkoj i Škotskoj na osnovi noćenja s doručkom: 1 noćenje u Frankfurtu u hotelu 3/4*, 3 noćenja u središtu Edinburgha u hotelu Ibis Centre South Bridge 3*, 1 noćenje na području Mannheima/Ludwigshafena u hotelu 3/4*, 2 noćenja na brodu na liniji Amsterdam/Newcastle i Newcastle/Amsterdam u dvokrevetnim kabinama na osnovi noćenja s doručkom, te troškove organizacije i prodaje

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

Cijena

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.