Bukurešt i Transilvanija

12.10.-15.10.2018.
4 dana/3 noćenja
Bukurešt
Garantirano putovanje
iz Zagreba

Bukurešt je grad u kojem se prepliću istok i zapad. Izgrađen je u ravnici između sedam brežuljaka poput Rima, sa isto toliko jezera. Grad koji sa punim pravom nosi naziv - Pariz istoka. Klikni na opis ponude za više informacija!

Brašov - Drakulin zamak Bran - dvorac Peleš

Termin: 12.-15.10.2018.

 

 

  1. dan Zagreb-Bukurešt

Sastanak u zračnoj luci Zagreb u 06.30h kod šaltera informacija. Let za Bukurešt zrakoplovom Croatia airlines u 08.30h. Po dolasku u Bukurešt oko 11.30h, panoramski razgled autobusom glavnog grada Rumunjske, Pariza Balkana: Palača slobodnog tiska, Trijumfalni luk, Piatea Victoriei - zgrade vlade, Akademija znanosti, pa duž stare ulice Calea Victoriei - koncertna dvorana Ateneum, Nacionalni muzej likovnih umjetnosti, kraljevska palača Carola I - Sala Palatul, Sveučilište, Trg revolucije gdje je počela pobuna protiv Ceasescua 1989. God, Piata Unirii i divovski Parlament iz Ceausecuovog doba, jedna od tri najveće zgrade na svijetu zbog koje je srušeno oko 3500 objekata koji nisu bili u skladu s vizurom, vožnja uz rijeku do predsjedničke palače Cotroceni, Opera, nedovršena zgrada Ceausecuove RTV… Smještaj u hotel. Noćenje.

  1. dan Bukurešt

Doručak. Nastavak razgleda grada pješice po egzotičnom starom dijelu grada gdje je srednjovjekovni dvor Curtea Veche u kojem je znao obitavati i Vlad Tepeš – Drakula i stara crkva sv Antuna. Poslijepodne slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju ili piće u nekom od mnogobrojnih bistroa i restorana u ulicama Lipscani i Franceza, ili pak za obilazak Etno Sela Satului, muzeja na otvorenom gdje se može vidjeti 300 ruralnih povijesnih rumunjskih kuća i zgrada, poput seoskih kuća i štala, starinskih crkava, kao i transilvanijskih kuća. Moguća šetnja uz jezero u parku Herastrau. Noćenje.

  1. dan Brašov- Drakulin zamak Bran-Sinaia i dvorac Peleš

Doručak. Slijedi fakultativni izlet prema Brašovu, starom saksonskom gradu Kronstadtu, poznatom po tzv Crnoj crkvi, najvećoj gotičkoj crkvi Jugoistočne Europe. Razgled stare vijećnice i uščuvanih cehovskih zgrada na glavnom trgu iz 16.stoljeća. Kraća vožnja do zamka Bran u kojem je boravio Vlad Tepeš, Drakula. Izgrađen je na 60 metara visokoj stijeni, s prekrasnim pogledom na cijelu dolinu. Razgled i slobodno vrijeme za suvenire. Nakon toga vožnja prema gradiću Sinaia, nazvan prema Sinaju s kojeg se vratio rumunjski plemić i osnovao tu manastir. Razgled obližnjeg kraljevskog dvorca Peleš, sagrađenog za rumunjskog monarha Carola I 1873.-1914., lijep primjer ladanjske arhitekture. Povratak u Bukurešt. Noćenje.

4.dan Bukurešt-Zagreb

Doručak. Transfer do zračne luke. Polazak zrakoplova Croatia airlinesa za Zagreb u 12.10h. Dolazak u Zagreb u 13.15h.

 

 

Cijena aranžmana po osobi:  2.980 kn*

*Uključene zrakoplovne pristojbe 990 kn koje su promjenjive do puta

 

Doplata za jednokrevetnu sobu: 790 kn

 

Cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 30 putnika i uključuje: zrakoplovni prijevoz sa zrakoplovnim pristojbama Zagreb-Bukurešt-Zagreb, prijevoz turističkim autobusom, smještaj u hotelu 4* na bazi 3 noćenja s doručkom, razglede prema programu, pratitelja tijekom putovanja, troškove organizacije putovanja.

 

Cijena aranžmana ne uključuje: dodatne obroke, putno osiguranje, ulaznice u kulturno-povijesne spomenike, a okvirna cijena pojedinih ulaznica iznosi 6-7 eur (ukupno cc 30 eur, plaćanje na licu mjesta).

 

Fakultativni izlet: cijena 290 kn / minimum 17 osoba, prijave i uplate u agenciji prije puta

 

Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena  leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. 

 

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 21 dan prije puta ili u ratama.

Cijena

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.