ADVENT I ZIMSKI PRAZNICI U PRAGU

13.-16.12.2018., 20.-23.12.2018., 6.-9.1.2019. i 1
4 dana/3 noćenja
Prag
iz Zagreba

Prag je još od srednjeg vijeka slovio za jedan od najljepših gradova na svijetu. Klikni na opis ponude za više informacija!

4 dana autobusom

Datumi  putovanja:

13.-16.12., 20.-23.12., 6.-9.1.2019. i 14.-17.2.2019.

 

1.dan: ZAGREB - BEČ - PRAG

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Po dolasku u Beč panoramski razgled grada autobusom: palača Belvedere - Ring - Opera - Trg Marije Terezije - Parlament - Gradska vijećnica, te šetnja do Katedrale sv. Stjepana. Kraće slobodno vrijeme u središtu grada. Nastavak putovanja prema Pragu uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Prag u večernjim satima. Smještaj u hotel. Odlazak s pratiteljem putovanja do središta grada javnim gradskim prijevozom u večernju orijentacionu šetnju prema Starogradskom trgu koji je poprište najvećeg adventskog sajma u gradu. Iz godine u godinu Prag ozbiljno konkurira Beču svojim adventskim ugođajem i prekrasno uređenim gradskim ulicama i trgovima! Noćenje.

  1. dan: PRAG

Doručak. Razgled grada uz pratnju službenog gradskog vodiča: Hradčany - Katedrala sv. Víta - Karlov most - Staromêstské námêstí - Václavské namêstí. Slobodno poslijepodne za posjete muzejima (Narodna galerija u palači Šternberk, muzeji i sinagoge u Židovskoj četvrti, muzej poznatog slikara Muche, dvorane Obecnog doma, itd.), kupovinu ili odlazak u neku od slavnih praških pivnica na tradicionalnu češku kuhinju i odlično češko pivo.  Predlažemo da se prošećete na praško brdo Petřín otkud se s vidikovca (tzv. ajfelovka) pruža prekrasan pogled na grad, njegov istočni dio. Na Petřín i sami Pražani vole hodočastiti u slobodno vrijeme, a osim malenog tornja s kojeg se pruža pogled na grad gore se nalaze i krasni ružičnjaci, maleni labirint i dvorana ogledala, malena drvena crkvica sv. Mihovila, itd. Niste li ljubitelj hodanja, možete na brdo i uspinjačom! Navečer moguć fakultativni odlazak na buffet večeru na brodu s glazbom i vožnjom po rijeci Vltavi uz najpoznatije građevine i spomenike „Praga stotinu tornjeva“ (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

  1. dan: PRAG

Doručak. Predlažemo odlazak s voditeljem putovanja u šetnju „Zlatnim Pragom“, slikovitom Malom Stranom, dijela grada opisanog u mnogim slavnim češkim romanima, preko praške Židovske četvrti. U šetnji ćemo posjetiti i crkvu Gospe Pobjedonosne u kojoj se nalazi glasovita statua Praškog Malog Isusa, a kojem se pripisuju mnogobrojna čudesa. U nastavku dana slobodno vrijeme za uživanje u kupovini i osobnim programima u živopisnoj češkoj prijestolnici. Za one željne upoznavanja Praga predlažemo odlazak na Vyšehrad, staro praško brdo uz koje se vežu mnoge praške i češke legende. Lokalna legenda govori da se Prag upravo tu osnivao, a neko vrijeme su na njemu i stolovali prvi vladari iz dinastije Přemysl. Gore se nalaze ostaci starih zidina, najstarija praška građevina iz 11. st. – Rotunda sv. Martina, ostaci Libušinih toplica, odličan vidikovac na Hradčane i zapadni dio grada, i maleno lijepo groblje na kojem su pokopani brojni veliki češki uglednici iz 19. st., praški Mirogoj u malom – npr Bedřich Smetana, Karel Čapek, Antonín Dvořák, itd. U nastavku dana slobodno vrijeme za uživanje u kupovini, posjet štandovima božićnog sajma i osobnim programima u živopisnoj češkoj prijestolnici. Povratak u hotel. Noćenje. 

 

  1. dan: PRAG - ČESKÝ KRUMLOV - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja preko Českýh Budĕjovica te posjet Češkom Krumlovu, glasovitom mjestašcu pod zaštitom UNESCO-a i jednim od najljepših gradića Češke. Šetnja s voditeljem preko dvorišta dvorca prema središtu živopisnog grada. Slobodno vrijeme za kavu. Povratak prema Hrvatskoj kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem te dolazak u Hrvatsku u večernjim satima.

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

Polasci: 6.1.  i  14.2.: 990 kn

Polasci: 13.12.  i  20.12.: 1.150 kn

 

Doplata za jednokrevetnu sobu:

Polasci: 6.1.  i  14.2.:  250 kn

Polasci: 13.12.  i  20.12.:  290 kn

 

Popust za djecu od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju: 10%

Popust za odraslu osobu na pomoćnom ležaju: 5%

 

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom, uslugu voditelja putovanja, smještaj u hotelu 3* u Pragu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s doručkom, panoramski razgled Beča, razgled Praga u pratnji službenog gradskog vodiča, posjet Češkom Krumlovu, te troškove organizacije i prodaje

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje, kulturno-povijesne znamenitosti i izložbe koje nisu navedene, putno osiguranje, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

 

NAPOMENA: Za realizaciju fakultativnih sadržaja potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika, a u slučaju velikog broja prijavljenih za fakultativne sadržaje organizator zadržava pravo izmjene rasporeda dana za vožnju brodom. Cijena dvosatne vožnje uz uključenu buffet večeru je 20 € (prema stanju iz lipnja 2018., moguće izmjene), plaćanje na licu mjesta voditelju putovanja.

Cijena

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.