Madeira - zrakoplovom iz Zagreba

22.9.-26.9.
Portugal
Putovanje avionom iz Zagreba

Sunce tijekom cijele godine i tople proljetne temperature čine Madeiru odličnim odabirom za bijeg od jesenskog sivila!

GARANTIRANO PUTOVANJE NA MADEIRU

5 dana posebnim zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba

Datum putovanja: 22.9. – 26.9.2021.

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

Sunce tijekom cijele godine i tople proljetne temperature čine ovaj portugalski otok odličnim odabirom za bijeg od jesenskog sivila. Netaknuta priroda, mir i tišina u kombinaciji sa srdačnošću domaćina visoko su na popisu razloga zbog kojih se mnogi posjetitelji vraćaju iz godine u godinu. Fascinantnom krajoliku s visokim planinama i dubokim dolinama prekrivenim egzotičnom vegetacijom i šarenim cvijećem, dodajte šarm malih sela i kozmopolitski ritam glavnog grada Funchala i dobit ćete pregršt razloga da krenete na putovanje na Madeiru. 

Nadamo se da ćete uživati u iskustvu boravka na otoku vječnog proljeća! 

Program 

1.DAN ZAGREB – FUNCHAL (MADEIRA, PORTUGAL)

Sastanak putnika u jutarnjim satima u Zračnoj luci Franjo Tuđman s predstavnicima agencije Obzor putovanja. Prijava na let i polijetanje posebnog zrakoplova Croatia Airlinesa za Funchal (Madeira, Portugal). Po dolasku na Madeiru organizirani transfer do hotela i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. 

Noćenje.

2. DAN FUNCHAL

Nakon doručka odlazak na poludnevni razgled Funchala, zaljubljenicima u nogomet poznatog i kao rodni grad Cristiana Ronalda! 

U središtu Funchala posjet gradskoj katedrali Sé; ljepota njene arhitekture proizlazi iz spajanja hispano-arapskog i gotičko-romaničkog stila. Izgrađena je 1514. godine, a krasi je jedan od najljepših crkvenih stropova, s impresivnim rezbarijama od cedrovine. Izlet se nastavlja posjetom gradskoj tržnici - štandovi sa cvijećem, svježim voćem i povrćem, ribe i morski plodovi Atlantika, među kojima se ističe riba „espada". Nakon tržnice, posjetit će se tvornica vezenih rukotvorina, gdje se mogu vidjeti prekrasni dizajni preneseni na tkaninu, kao i postupak dorade.

U nastavku razgleda posjet Botaničkom vrtu (ulaznica uključena u cijenu) čiji položaj pruža idealne uvjete za rast bujne vegetacije i iz kojeg se pruža pogled na prekrasan krajolik zaljeva Funchal i okolne planine. Vrt broji više od 2000 egzotičnih biljaka sa svih kontinenata - orhideje, kale, magnolije, cvijet rajske ptice, azaleje, bromelije, kaktusi, palme, paprati i mnoge druge.

Poludnevni razgled grada završava posjetom vinskom podrumu uz kušanje vina Madeire.

Povratak u hotel i slobodno poslijepodne. 

Noćenje.

3. DAN FUNCHAL – CJELODNEVNI IZLET PO ZAPADNOM DIJELU OTOKA MADEIRA (Câmara de Lobos, Ribeira Brava, Porto Moniz, Paul de Serra)

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet po zapadnom dijelu otoka. Vožnja obalnom cestom prema malom ribarskom mjestu Câmara de Lobos, poznatom po terasastim nasadima banana i vinove loze. Usputno zaustavljanje u Cabo Girão, najvišoj morskoj stijeni u Europi i drugoj po visini na svijetu (580 m). Nastavak vožnje do primorskog sela Ribeira Brava smještenog usred nasada šećerne trske iz kojeg, nakon kratke pauze za razgled, slijedi uspon do Serra de Água i Encumeade. Od tamo se za vedrog dana može uživati ​​u pogledu na sjevernu i južnu obalu otoka.

Nastavak vožnje prema obali do Porto Muniza s prirodnim morskim bazenima koje je oblikovala lava. Pauza za ručak u lokalnom restoranu (piće uključeno).

Nakon ručka povratak prema Funchalu preko 1400 m visokog planinskog prijevoja Paúl da Serra. 

Dolazak u Funchal kasno poslijepodne.

Fakultativno odlazak na večeru u tipičan lokalani restoran. Uživanje u tradicionalnim jelima, kao što je „Espetada“ (marinirana junetina na ražnju), upotpunit će plesači folklora.

Noćenje.

4. DAN FUNCHAL

Slobodan dan za samostalno razgledavanje, kupovinu ili jednostavno uživanje u brojnim aktivnostima koje nudi ovaj prekrasan otok. Uz nadoplatu mogućnost odlaska na jedan od dva fakultativna izleta.

Cjelodnevni izlet TREKKING RABAÇAL LEVADA započinje vožnjom preko visoravni Paúl da Serra do doline Rabaçal. Zaustavljanje kod pansiona Rabaçal odakle slijedi šetnja kroz prekrasnu prirodu do vodopada Risco i dalje po uređenim stazama do „Levada 25 Fontes“ (Staza 25 slapova). Na kraju šetnje dolazimo do malog jezera u dnu litice s koje se u jezerce spušta 25 prirodnih slapova. Kratak predah za uživanje u očaravajućoj prirodi. Na povratku do vozila put vodi kroz tunel koji služi za dopremanje vode na južnu stranu otoka. Ukoliko volite aktivan odmor u prirodi, ovu turu svakako preporučujemo. Trajanje ture je otprilike 8 sati.

Cjelodnevni izlet po istočnom dijelu otoka traje oko 8 sati, a započinje vožnjom prema Pico de Areeiro, trećem najvišem vrhu otoka (1810 m) s kojeg se za vedrog dana pruža veličanstven pogled na cijelu Madeiru. Nastavak vožnje kroz „Laurissilvu“ (najveću preostalu endemsku suptropsku šumu lovora na Madeiri) do parka prirode Ribeiro Frio (Hladni potok), područja bujne, autohtone vegetacije. Mogućnost posjeta uzgajalište pastrva (uz nadoplatu). 

Slijedi ručak u lokalnom restoranu (piće uključeno) u pitoresknom gradiću Faial. Nastavak vožnje prema Santani, selu poznatom po karakterističnim trokutastim kućama sa slamnatim krovovima i slikovitim vrtovima koji predstavljaju jednu od tradicionalnih slika otoka. Nakon Santane odlazak do Ponta de São Lourenço, prirodnog rezervata s prekrasnim panoramskim pogledom na Atlantik i spektakularnim formacijama vulkanskih stijena.

Povratak u hotel u Funchal. 

Noćenje.

5. DAN FUNCHAL - ZAGREB

Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastite programe. Preporučamo doživljaj jedinstven za Madeiru - vožnju u najstarijem prijevoznom sredstvu na otoku – Carros de Cestos – drvenim kolicima kojima ćete iskušati adrenalinsku vožnju spuštanjem uskom, strmom stazom (uz doplatu). Do lokacije za početak vožnje stiže se žičarom iz Funchala.

U poslijepodnevnim satima organizirani transfer do zračne luke Madeira. Prijava na izravan let posebnim zrakoplovom Croatia Airlinesa za Zagreb. 

Cijena putovanja na Madeiru po osobi u dvokrevetnoj sobi: 6.850 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.190 kn

Cijena za djecu od 7 do 12 godina na pomoćnom ležaju: 6.270 kn

Cijena za odraslu osobu na pomoćnom ležaju: 6.650 kn

FLIGHT ONLY (samo let): cijena na upit

Cijena uključuje:

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Funchal – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • 4 noćenja s doručkom u hotelu FourViews Monumental hotel 4* (https://www.fourviewshotels.com/en/monumental/)  ili sličnom  u dvokrevetnim sobama
 • transfer zračna luka – hotel – zračna luka
 • poludnevni razgled grada u Funchalu uz lokalnog vodiča, ulaznicu za Botanički vrt u Funchalu i probu vina 
 • cjelodnevni izlet po zapadnom dijelu Madeire uz lokalnog vodiča i uključenim ručkom
 • voditelje putovanja na hrvatskom jeziku
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • troškove organizacije, pripreme putovanja i jamčevine

Cijena ne uključuje: 

- doplatu za jednokrevetnu sobu: 1.190 kn

- doplatu na redovnom letu iz Splita*: 1.029 kn po osobi

- doplatu na redovnom letu iz Dubrovnika*: 1.060 kn po osobi

- ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene

- karte javnog prijevoza

- fakultativne sadržaje te osobne troškove

*vrijeme polaska posebnog zrakoplova bit će usklađen s vremenima leta na redovnim linijama Croatia Airlinesa

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 130

Fakultativni sadržaji:
- doplata za 4 večere u hotelu: 950 kn po osobi

- izlet trekking Levada Rabaçal: 175 kn po osobi (minimalni broj prijavljenih putnika 50)

- cjelodnevni izlet po istočnom dijelu otoka Madeira: 310 kn po osobi (minimalni broj prijavljenih putnika 50)

- večera u lokalnom restoranu s folklornim programom: 330 kn po osobi

- vožnja Carros de Cestos 17 eur po osobi, karta za žičaru 11 eur po osobi (plaćanje na licu mjesta)

Vremena letova:

22SEP  OU9706 ZAG FNC  09:10 12:30

26SEP  OU9707 FNC ZAG  15:00 20:10

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 1. Gotovinom i kreditnim karticama jednokratno
 2. PBZ Visa ili Maestro, ZABA MasterCard, Visa, Maestro ili Diners
  • do 6 rata bez kamata 
  • od 7 do 12 rata uz uvećanje 5%

Napomene: 

- Za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. 

- Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr  

- U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene

- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.

- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte

- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Lisabonu i Madeiri, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. 

- program nije prilagođen osobama sa smanjenom pokretljivošću

 

VAŽNA NAPOMENA: COVID-19

Uvjeti ulaska na Madeiru (Republika Portugal):

Po dolasku na Madeiru obvezan je besplatan PCR test za Covid-19 i mjerenje temperature. Rezultat testa putniku će biti poslan u roku od 12 sati na broj mobitela koji je ostavljen kao kontakt broj. Putnici su obavezni rezultate testiranja pričekati u hotelu.

Sljedeće kategorije putnika su izuzete od testiranja po dolasku na Madeiru:

- putnici koji sa sobom imaju potvrdu o negativnom PCR testu napravljenom u matičnoj zemlji u za to ovlaštenim ustanovama, a koji ne smije biti stariji od 72 sata

- putnici koji imaju liječničku potvrdu da su preboljeli COVID-19 te da nije prošlo više od 90 dana od pojave simptoma

- potvrda o cijepljenju protiv COVID-19

Uz to, SVAKI PUTNIK stariji od 12 godina mora ispuniti FCS obrazac (zbog postupaka za dobivanje QR koda) od 48 do 12 sati prije leta za Madeiru, koji se može naći na https://madeirasafe.com/. Svaki putnik mora najprije preuzeti aplikaciju na svoj telefon, registrirati se i urediti profil, a zatim ispuniti obrazac. Obrazac je na engleskom jeziku, a popunjava ga svaka odrasla osoba zasebno (maloljetnici do 12 godina koji putuju s roditeljima - moraju se dodati u isti obrazac s roditeljima). Važno je da u obrascu navedete putnu ispravu s kojom ćete putovati. Nakon popunjavanja obrasca, dobit ćete poruku potvrde o uspješno ispunjenom obrascu i QR kod za svakog putnika, koji se mora predočiti osoblju zračne luke (tiskana ili mobilna verzija) prilikom slijetanja na Madeiru (bez koda ne možete ući u zemlju). Popunjavanje elektronske najave za ulazak u Portugal obvezujuće je za sve putnike. U aplikaciju također možete prenijeti (uploadati) svoj negativni PCR test.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Portugalu:

Rua D. Lourenco de Almeida, 24, 1400-126 Lisboa, PORTUGAL

lisabon@mvep.hr, pt.mvep.hr

Ivica Maričić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 

+351 966 015 731

Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti ugovora o putovanju u paket-aranžmanu turističke agencije Obzor putovanja d. o. o.” turističke Obzor putovanja d.o.o. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Cijena

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.