Berlin i Prag, zrakoplovom i autobusom

05.10.-09.10.
4 noćenja
Njemačka
Putovanje avionom

Razgledi prema programu (Dresden, Berlin i Prag u pratnji lokalnih licenciranih vodiča! Klikni na opis ponude za više informacija!

Berlin i Prag, zrakoplovom i autobusom

Termini putovanj:  05.10. – 09.10.2019.

DRESDEN – BERLIN – POTSDAM – PRAG

Vrijednost više: hoteli 4*, odličan red letenja Czech Airlinesa

Program putovanja:

1. dan  /  ZAGREB – PRAG – DRESDEN – BERLIN

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let. Polijetanje zrakoplova za Prag na liniji Czech Airlinesa (ČSA) OK819 u 04.50h s očekivanim slijetanjem u 06.15h. Nakon obavljenih pograničnih formalnosti, ukrcaj u autobus i polazak prema Dresdenu, „Firenci na Labi“, najvećem kulturnom središtu jugoistočne Njemačke. Po dolasku, razgled gradske jezgre: Zwinger, kompleks paviljona iz 18. stoljeća, svjetski primjer barokne arhitekture sa čuvenim zbirkama slika „starih majstora“, „novih majstora“, vrijednim zbirkama oružja, porculana i dr.; Dresdenski dvorac iz 15. stoljeća koji je bio sjedište saskih vojvoda, knezova i kraljeva; Frauenkirche, protestantska barokna crkva; Hofkirche, katolička katedrala; Semperoper, poznata zgrada opere. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe te nastavak putovanja prema njemačkoj prijestolnici, Berlinu, europskom središtu kulture, nauke i zabave. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan  /   BERLIN – POTSDAM – BERLIN

Doručak te odlazak na panoramski razgled grada sa stankama za fotografiranje: Branderbuška vrata, jedna od mnogih gradskih vrata iz 18. stoljeća koja su okruživala nekadašnji stari grad, a danas simbol njemačkog ujedinjenja; Unter den Linden, poznata ulica koja vodi od prijašnjeg središta istočnog Berlina prema Brandenburškim vratima; Reichstag, sjedište njemačke vlade; Checkpoint Charlie, nekadašnja kontrolna točka za putnike iz istočnog u zapadni dio grada; Gendarmenmarkt, jedan od najljepših berlinskih trgova s koncertnom dvoranom i dvije katedrale: njemačkom i francuskom; Alexanderplatz, nekadašnje središte Istočnog Berlina, okružen nekim od najviših zgrada u gradu, od kojih je najviši Televizijski toranj, te najstarijim crkvama u gradu: sv. Nikola i sv. Marija iz 13. st.; Memorijalni centar Berlinskog zida, podsjetnik na nekadašnju podijeljenu Njemačku; Potsdamer Platz – „Berlin budućnosti“, nekadašnje poslovno središte grada, a danas okupljalište gradske elite s brojnim trgovinama i kinima. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak do Kurfürstendamma i posjet najvećoj robnoj kući Europe, KaDeWe ili pak posjetite Otok muzeja (dio UNESCO-a), veličanstveni sklop nekoliko muzeja na otoku na rijeci Spree (Pergamski muzej, Stara galerija, Bodeov muzej, Njemački povijesni muzej). Vrijedi svakako posjetiti Pergamski muzej čije su glavne atrakcije vjerno i u nekadašnjoj veličini rekonstruirane monumentalne građevine kao Pergamski oltar i Vrata tržnice u Miletu. Noćenje.

3. dan /  BERLIN – POTSDAM – PRAG

Nakon doručka krećemo put obližnjeg Potsdama, glavnog grada pokrajine Brandenburg i nekadašnje prijestolnice Prusije. Zbog bogatog kulturnog i povijesnog nasljeđa, palača i vrtova nalazi se na listi UNESCO-a. Razgled središta grada: Branderbuška vrata; pješačka zona Branderburger Strasse; neoromanička crkva sv. Petra i Pavla; Nauener vrata, Nizozemska četvrt sa slikovitim kućama od malih crvenih opeka, gdje su u 18. st. živjeli nizozemski doseljenici, a danas je omiljeno mjesto turista zbog brojnih trgovina, galerija, kafića i restorana. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe te polazak prema Pragu. Dolazak u ranim večernjim satima te smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan /  PRAG

Doručak te odlazak na razgled češke prijestolnice, smještene na rijeci Vltavi, čija je povijesna jezgra pod zaštitom UNESCO-a- Javnim prijevozom odlazimo do Hradčana, jednog od najvećih dvoraca na svijetu koji je ujedno i rezidencija čeških vladara, a veličanstvenim zdanjem dominiraju tornjevi gotičke katedrale sv. Vita u kojoj su pokopani češki vladari; Zlatna ulica iz 16. stoljeća, koja je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima (ulaznica nije uključena, predlažemo posjetiti u slobodno vrijeme!); Mala strana, barokna četvrt s pitoresknim kućama, koja se nalazi u podnožju dvorca i nasuprot Staroga grada do kojeg se mora prijeći Karlov most, na kojem se nalaze štandovi raznih majstora i umjetnika kao i ulični zabavljači; Staromestské námesti, najljepše i najživlje mjesto u središtu staroga grada na kojem se nalazi cjelom svijetu poznat astronomski sat; Václavské námesti, centar grada u kojem se nalaze najveće praške robne kuće. Nakon razgleda, predlažemo ručak u jednoj od tipičnih čeških pivnica uz nezaobilazni gulaš s knedličky! Navečer, kad sunce zađe, upale se svjetla i grad obavije posebna čarolija, prošećite Karlovim mostom i uživajte u pogledu na obasjan dvorac u daljini. Noćenje. 

5. dan /   PRAG – ZAGREB

Nakon doručka predlažemo odlazak u šetnju srednjovjekovnom Židovskom četvrti Josefov u kojoj se rodio slavni pisac Franz Kafka. Tu se nalazi šest sinagoga od kojih je ranogotička Staro-nova sinagoga iz 13. st. jedna od najstarijih židovskih struktura u svijetu. Uz sinagoge je smješteno i staro židovsko groblje, najbolje očuvani prostor te namjene u Europi. Mogućnost i individualnog posjeta Nacionalnoj galeriji u palači Šternberk ili nekom od brojnih drugih muzeja ili pak zaplovite Vltavom, rijekom koja je inspirirala mnoge pisce i skladatelje poput Smetane i Dvořáka. U kasnim poslijepodnevnim satima prijevoz prema zračnoj luci Prag. Po dolasku, prijava za let ČSA za Zagreb, na liniji OK818 u 21.55h. Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb u 23.25h. Završetak programa.Ultra first minute cijena aranžmana po osobi: 3.590 kn

First minute cijena aranžmana po osobi: 3.790 kn  

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  3.990 kn

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 990 kn
Napomena: ultra first minute te first minute cijene vrijede do 05.08., ondosno 05.08.2019. ili do popunjenja određenog broja mjesta!   

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Prag – Zagreb u ekonomskoj klasi prema programu;
 • Prijevoz autobusom prema programu (Prag – Dresden – Berlin – Potsdam – Prag (1.-3. dan) te od hotela do zračne luke pri odlasku iz Praga);
 • Smještaj u Berlinu u City Hotelu Berlin East 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom i uključenom boravišnom pristojbom;
 • Smještaj u Pragu u hotelu Duo 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
 • Razglede prema programu (Dresden, Berlin i Prag u pratnji lokalnih licenciranih vodiča);
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.
 • Cijena ne uključuje: obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 990 kn (podložno promjeni do izdavanja karata), doplatu za jednokrevetnu sobu od 890 kn, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja; karte javnog gradskog prijevoza; fakultativne sadržaje i izlete; troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.); napojnice i putno osiguranje (preporučujemo).

Popusti na pomoćnom ležaju:

 • Dijete 2-11,99  godina:  800 kn
 • Odrasla osoba (stariji od 12 godina):  300 kn

Napomena:

 • Smještaj u trokrevetnoj sobi
 • Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.
 • Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Informativne cijene individualnih ulaznica po osobi (plaćanje na licu mjesta):

Berlin:
Checkpoint Charlie: 12,50 EUR
Pergamski muzej: 19 EUR
Otok muzeja – sve izložbe: 18 EUR
Pojedinačna karta javnog prijevoza: karta u jednom smjeru max. 120 minuta – 2,80 EUR; karta za kratku vožnju u jednom smjeru do 3 stanice -  1,70 EUR; dnevna karta  – 7 EUR.

Prag:
Hradčany: Mala tura 250 CZK/cca 9,70 EUR (stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna Ulica i katedrala sv. Vita);  Velika tura 350 CZK/cca 13,60 EUR (stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna Ulica, galerija slika kraljevskog dvorca, Barutna kula, katedrala sv. Vita, Rožemberska palača)
Nacionalna galerija (stalna izložba): 300 CZK/cca 11,65 EUR
Židovska četvrt: 5 sinagoga i staro židovsko groblje 500 CZK/cca 19,50 EUR; Staro-nova sinagoga 200 CZK/cca 7,80 EUR
Pojedinačna karta javnog prijevoza: 30 minuta - 24 CZK/cca 1 EUR; 90 minuta - 32 CZK 1,25 Eur; 24h - 110 CZK/cca 4,50 EUR; 72h/3 dana - 310 CZK/cca12 EUR

Red letenja:
OK 819    ZAG  PRG    04:50   06:15
OK 818    PRG  ZAG    21:55   23:25

Minimalni broj putnika: 15

NAPOMENE
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. 
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda. 
Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz svibnja 2019. i mogu biti podložne promjeni.

Opće uvjete odgovornog organizatora putovanja pogledajte klikom na ovaj link

Cijena

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.