Šri Lanka i Maldivi

8.1.-18.1.2019.
11 dana/8 noćenja
Šri Lanka i Maldivi
iz Zagreba

Šri Lanka je malen, no iznimno šarolik tropski otok. Doživite veličanstvene ostatke prošlih carstava burne povijesti. Klikni na opis ponude za više informacija!

ŠRI LANKA I MALDIVI

11 DANA/ 8 NOĆENJA

GRUPNI POLAZAK

8.-18.1.2018.

 

PROGRAM PUTOVANJA

 

 1. dan: ZAGREB

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:00 sati.

 

 1. dan: ISTANBUL - COLOMBO – NEGOMBO

Dolazak u Istanbul u 00:10 sati. Nastavak putovanja iz Istanbula za Colombo na liniji TK732 u 04:30 sati s međuslijetanjem na Maldivima (putnici ne izlaze iz zrakoplova). Dolazak u Colombo predviđen je u 18:05 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i transfer do hotela na području Negomba. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

 1. dan: NEGOMBO – PINNAWELA - DAMBULLA

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Dambulli. Stajanje u Pinnaweli i posjet sirotištu za slonove koje udomljuje preko 40 slonova, od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Na farmi od 25 hektara s kokosovim palmama, imat ćete mogućnost upoznati se s načinom na koji lokalno stanovništvo radi na zaštiti ovih prekrasnih životinja te se slikati s njima i hraniti ih. Nakon posjeta farmi slonova, odlazak prema Dambulli gdje ćete vidjeti fascinantni hram izgrađen u stijeni, čija je unutrašnjost oslikana jedinstvenim budističkim crtežima, a u pet unutarnjih pećina nalazi se preko 130 kipova Bude različitih oblika te kipovi bogova i vladara. Odlazak u hotel, večera i noćenje.

 1. dan: DAMBULLA – SIGIRIYA – MATALE - KANDY

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak iz Dambulle prema Sigiriyi. Po dolasku se Lavljim stepenicama uspinjemo na vrh Lavlje stijene. Dok ćemo u podnožju promatrati vodene vrtove, na vrhu ćemo zateći citadelu kralja Kassape, sagrađenu tijekom njegove vladavine (477. - 495.), sa preko 700 rukom ispisanih singalskih stihova nastalih tijekom 800 godina, freske i monumentalnu skulpturu lava. Nastavak putovanja prema mjestu Matale. Posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinima u kojem ćemo saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina postoji. Zatim slijedi posjet radionici batika gdje ćemo vidjeti proces nastajanja tih tipično oslikanih platna. Odlazak u Kandy, grad koji je zadnja prijestolnica kraljeva Šri Lanke, smješten uz najdužu rijeku Šri Lanke, Mahaweli. Stanovnici ovog grada ponosno čuvaju legende, tradiciju i folklorne običaje kraja. Inače, ime Kandy simbolizira vizije bogatstva i veličanstvenosti. Posjet hramu svetog zuba - najsvetijem mjestu u zemlji gdje se čuva Budin sveti zub. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

 

 1. dan: KANDY - PERADENIYA – NUWARA ELIYA

Doručak i odjava iz hotela. Posjet Peradeniya Botaničkom vrtu izgrađenom 1374. godine u svrhu vrta za odmor kralja Sinhala. U vrtu ćete vidjeti više od 5.000 vrsta drveća, biljaka, cvijeća i začina. Najpopularniji među turistima su staklenik orhideja i vrt sa začinima. Nastavak putovanja prema Nuwara Eliyi, britanskom kolonijalnom resortu koji još zovu i „mala Engleska“, putem koji vodi uz prekrasne krajolike, zelene doline i proplanke koje paraju vodopadi. Zbog hladnije klime u Nuwara Eliyi je najpovoljnije područje za preradu čaja i zbog toga se ondje nalazi mnoštvo plantaža. Odlazak u hotel, večera i noćenje.

 

 1. dan: NUWARA ELIYA – ELLA – NACIONALNI PARK YALA

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Nacionalnom Parku Yala sa stajanjem u gradiću Ella koji se nalazi u okruženju egzotične prirode sa zadivljujućim pogledom na planine. Nastavak putovanja prema NP Yalla koji je osnovan 1938. godine u svrhu rezervata za lov, no danas je to najpoznatiji i najrazvijeniji Nacionalni Park na Šri Lanki gdje se mogu promatrati ptice, kojih ima preko 130 različitih vrsta te divlje životinje poput slonova, leoparda, bivola, jelena, krokodila i drugih. Odlazak u hotel, večera i noćenje.  

 

 1. dan: NACIONALNI PARK YALLA - GALLE – COLOMBO – MALDIVI

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema južnjačkom gradu Galleu gdje se nalazi najveća i najvažnija luka u zemlji. Razgled grada u kojem su najznačajnije zgrade iz vremena vladavine Nizozemaca što se može i primijetiti po njihovom izgledu. Odlazak prema zračnoj luci u Colombu. Prijava na let TK731 u 21:25 sati i dolazak na Maldive u 22:35 sati. Transfer do hotela. Večera i noćenje.

               

 1. i 9. dan: MALDIVI

Slobodno vrijeme za odmor i uživanje na prekrasnim pješčanim plažama. Smještaj u hotel na osnovi ALL INCLUSIVE usluge.

 

 1. dan: MALDIVI

Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do transfera do zračne luke i prijava na liniji TK 731 u 23:50 sati.   

 

 1. dan: ISTANBUL – ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 06:25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 08:05 sati na liniji TK1053 i predviđeni dolazak u Zagreb je u 08:15 sati.

 

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi                       21.080 kn                  

Doplata za jednokrevetnu sobu                               4.900 kn                      

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA KAPACITETA.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb - Istanbul – Colombo, Colombo – Maldivi, Maldivi – Istanbul – Zagreb, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 4* na Šri Lanki s uslugom polupansiona u standardnim dvokrevetnim sobama – 1 noćenje u Negombu, 1 noćenje u Dambulli, 1 noćenje u Kandyiju, 1 noćenje u Nuwara Eliyi, 1 noćenje u Yali, sve razglede, transfere i ulaznice za lokalitete prema programu, 3 noćenja na Maldivima u hotelu 4*  s uslugom all inclusive, u dvokrevetnim standard sobama, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča na Šri Lanki, organizaciju i pripremu putovanja.

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: vizu za Šri Lanku 250 kn, uslugu ishođenje vize 50 kn, napojnice (preporuka ca 40 usd) – plaćanje na licu mjesta, boravišnu pristojbu na Maldivima (6 usd po osobi po noći) – plaćanje na licu mjesta, putno osiguranje.

 

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

 

Napomene:

 • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr

Cijena

Opći uvjeti Obzor putovanja: https://www.obzorputovanja.hr/hr/obzor-putovanja/opci-uvjeti/

Opći uvjeti putovanja u inozemstvo Atlas https://www.obzorputovanja.hr/hr/opci-uvjeti-putovanja-u-inozemstvo-atlas

Odgovorni organizator: Atlas d.d.

Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

ŠRI LANKA

Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka

Glavni grad: Colombo

Službeni jezik:  singaleški i tamilski

Vremenska razlika:  +3.5/+4.5 u odnosu na Hrvatsku

Novčana jedinica: srilanska rupija (LKR)

Napon struje: 230 V

Viza: hrvatskim  državljanima viza za ulazak na Šri Lanku je potrebna. Dobiva se elektronskim putem Potrebno je dostaviti kopiju putovnice na vrijeme agenciji, najbolje prilikom rezervacije putovanja. Mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Trošak vize je 50 kn po osobi.

Cijepljenje: nije potrebno.

Pozivni broj zemlje: +94

Klima: tropska, monsunska na jugu, umjerena na sjeveru, na jugozapadu otoka od prosinca do ožujka prevladava sušno razdoblje, a u siječnju su na istočnom dijelu.

Odjeća i obuća: udobna i laganija odjeća, kišobran ili kišni ogrtač, udobne cipele za hodanje.

Hrana i piće: obavezno piti flaširanu vodu.

 

MALDIVI

Službeno ime: Republika Maldivi
Geografski položaj: Nalazi se jugozapadno od Indijskog potkontinenta, a sastoji se od oko 1.200 koraljnih otoka.
Površina: 300 km2
Broj stanovnika: 349.100
Glavni grad: Malé (76.000 stanovnika)
Službeni jezik: dhivehi (maldivski), engleski
Religija: sunetski muslimani (100%)
Vremenska razlika: +3/+4 sata u odnosu na Hrvatsku
Nacionalna valuta: rufija (MVR)
Napon struje: 230-240 V
Noćni život i zabava: Ograničavaju se na hotelska naselja i otoke namijenjene turističkim posjetima.
Gastronomija: Maldivska kuhinja pod snažnim je utjecajem indijske kuhinje, a glavna namirnica je riba. Tipično maldivsko jelo je garudiya (različite vrste riba poprskane limunom i kuhane u slanoj vodi s lukom) i sušena riba Hiki Mas. Alkoholna pića mogu se konzumirati samo u hotelima.
Viza: Dobiva se besplatno prilikom dolaska na Maldive.
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +960

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.