Putovanje u Tajland

3.11. - 13.11.2018.
11 dana / 9 noćenja
iz Zagreba
A

Tajland je zemlja tisuću osmijeha, tisuće raskošnih tajlandskih budističkih hramova i samostana te dugih i čistih plaža

Program putovanja u Tajland

1. dan: ZAGREB

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:00 sati.

2. dan: ISTANBUL - BANGKOK

Dolazak u Istanbul u 00:10 sati. Nastavak leta za Bangkok na liniji TK 068 u 01:55 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta. Predviđeni dolazak u zračnu luku Bangkok u 14:50 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta. Obavljanje pograničnih i viznih formalnosti te organizirani transfer do hotela 4* u Bangkoku. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak na krstarenje po rijeci Chaophraya s uključenom večerom. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan: BANGKOK

Doručak. Odlazak u poludnevni razgled Bangkoka: obilazak hramova i velike kraljevske palače s raskošnim pozlatom i živopisnim keramičkim kipovima i ukrasima. Palača je smještena na obali rijeke Chao Phraya, a u njoj se nalazi i poznati Hram smaragdnog Bude. Nakon toga, odlazak do Wat Pho - hrama Ležećeg Bude, najstarijeg i najvećeg hrama u Bangkoku, ujedno i jednog od najstarijih medicinskih učilišta. Ručak. U poslijepodnevnim satima plovidba klongovima (kanalima ulicama) i posjet jednom od najatraktivnijih tajlandskih hramova Wat Arun - hramu Zore. Navečer odlazak u Siam Niramitr na večeru s folklornim spektaklom gdje ćete moći vidjeti tradicionalne folklorne plesove i pjesme iz različitih regija Tajlanda. Po završetku večere povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: BANGKOK

Doručak. Odlazak rano ujutro prema najpoznatijoj Damnoen Saduak - plutajućoj tržnici. Neće vam biti žao rano ustati, jer ćete tako imati priliku vidjeti i doživjeli kako lokalno stanovništvo trguje, i to na način trampe - zamjene jednog dobra za drugo, a sve to probijajući se čamcima kroz bogatu ponudu robe koja sa nalazi upravo na čamcima koji su pokretne trgovine. Ručak u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima povratak u Bangkok. Večera u hotelu. Noćenje.

5. dan: BANGKOK – AYUTTHAYA – LOPBURI – PHITSANULOK

Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak vožnje prema sjeveru do Ayutthayae, stare prijestolnice tajlandskih kraljeva. Posjet velikom povijesnom parku te šetnja ruševinama nekoć najvećeg i glavnog grada. Ručak u lokalnom restoranu. Nastavak putovanja prema Lopburiju, staroj prijestolnici Siama smještenoj u unutrašnjosti zemlje. U Lopburiju odlazak u Kala hram, hinduističko svetište smješteno u čuvanoj kući u kojoj se nalaze statue Bude u raznim položajima. Jedna od najradije posjećenih turističkih atrakcija je posjet San Phra Kan-u, gdje obitavaju pitomi majmuni. Zaustavljanje kod Phra Prang Sam Yod - kmerskog hrama s tri tornja iz 13. stoljeća. Odlazak prema gradu Phitsanulok na obalama rijeke Nan. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan: PHITSANULOK – SUKHOTHAI – SRI SATCHANALAI – LAMPANG

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled hrama Wat Phra Sri Ratt ana Mahathat u kojem se nalazi jedan od najljepših i najsvetijih kipova Bude u Tajlandu. Vožnja do Sukothaia i obilazak prve tajlandske prijestolnice i kolijevke tajlandske kulture gdje hramovi i ruševine svjedoče o njenom drevnom sjaju (Wat Mahathat i Wat Si Choom). Vožnja kroz rižina polja do starog grada Sri Satchanalai na obali rijeke Yom. Ručak u lokalnom restoranu. Razgled svetišta Wat Chang Lom čija je pagoda (chedi) građena u cejlonskom stilu, te Wat Chedi Chet Thaew zadivljujuće simetrije. Dolazak u Lampang, glavni grad istoimene provincije, u kome je i dalje jedno od prijevoznih sredstava kočija. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan: LAMPANG – LAMPOON – CHIANG MAI

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u razgled hrama Wat Phra Kaeo Dontao, prekrasnog primjera gradnje u kombinaciji burmanskoga i domaćeg stila. Nastavak vožnje prema tvornici keramike u Lampangu gdje možete potaknuti svoj umjetnički duh i okušati se u bojanju keramičkih predmeta. Vožnja prema sjevernom dijelu Lampoona i posjet Wat Phrathat Haripoon Chai. Ručak u lokalnom restoranu. Nastavak vožnje prema Chiang Mai-u. Po dolasku u Chiang Mai prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan: CHIANG MAI – MAE SA ELEPHANT CAMP – HRAM DOI SUTHEP

Doručak. Izlet do Mae Taeng i obilazak uzgajališta radnih slonova (mogućnost jahanja). Posjet farmi orhideja. Ručak u lokalnom restoranu. Odlazak u razgled impozantnog hrama Wat Phrathad na brdu Doi Suthep iznad Chiang Maija. Poslijepodne vožnja kroz područje poznato po brojnim radionicama u kojima se izrađuju rukotvorine od svile, pamuka, srebra, tikovine i keramike. Povratak u Chiang Mai, slobodno vrijeme. Noćenje.

9. dan: CHIANG MAI – PHUKET

Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke. Prijava na let za Phuket te polijetanje zrakoplova. Po dolasku u Phuket transfer do hotela 4*. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

10. dan: PHUKET

Smještaj u hotelu na plaži na osnovi noćenja s doručkom. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo neki od fakultativnih izleta poput cjelodnevnih izleta na Krabi, Phi Phi Island (Maya Beach), James Bond Island, Khao Sok Jungle Safari, itd.

11. dan: PHUKET– ISTANBUL – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Slobodan dan do transfera u zračne luke Phuket. Polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 06:00 sati na liniji TK173. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13:05 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1055 u 19:00 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:05 sati.

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb - Phuket - Bangkok - Zagreb
 • prijevoz zrakoplovom Zagreb – Doha – Bangkok i Phuket – Doha - Zagreb
 • unutarnji let Chiang Mai – Phuket
 • smještaj u hotelima 4* na osnovi 9 noćenja (polupansion u Bangkoku i na turi, noćenje s doručkom u Phuketu)
 • razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu
 • pratnju pratitelja putovanja
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • prijevoz modernim klimatiziranim autobusom

Cijena ne uključuje

 • zrakoplovne pristojbe, dodatne usluge
 • obroke i izlete
 • napojnice vodiču i vozaču na putu (40 EUR - plaćanje na licu mjesta)
 • vizu za Tajland
 • osobne troškove te zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.
Obavezne doplate po osobi
 • Pristojbe zračnih luka 3090 kn
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače 20 EUR (plaćanje pratitelju putovanja na licu mjesta)
Važne napomene
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
 • Važno: Molimo da provjerite valjanost putnih isprava s kojima putujete. Putovnica treba biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Odgovorni organizator: Atlas d.d.

Cijena

Obavezne doplate po osobi
 • Pristojbe zračnih luka 3090 kn
 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 2590 kn

KORISNE INFORMACIJE

Službeno ime: Kraljevina Tajland

Glavni grad: Bangkok

Službeni jezik: Službeni jezik je Thai. U turističkim mjestima govori se engleski.

Vremenska razlika: srednjoeuropsko vrijeme + 7 sati (Hrvatska 10:00 = Thailand 17:00 sati

Novčana jedinica: Baht (THB)

Broj stanovnika: 62 mil.

Površina: 517 000 km2;

Napon struje: 220 V

Dokumenti potrebni za putovanje i viza: putovnica važeća najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te viza. Može se napraviti u Zagrebu i najčešće je odmah gotova.

Cijepljenje: nije potrebno

Pozivni broj zemlje: + 66

Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade, no za rooming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja

Klima: tropska klima sa 3 različite sezone. Monsuni tj. kišna sezona na Tajlandu počinje u srpnju i traje do studenog nakon čega slijedi suho i hladno razdoblje sve do polovice veljače. U razdoblju od ožujka do lipnja temperature su mnogo veće (čak do 40 stupnjeva tijekom dana). Najbolje vrijeme za boravak na Tajlandu je od studenog do ožujka da bi se izbjegla vruća i kišovita razdoblja. Međutim i svi ostali mjeseci su također pogodni za posjetu.

Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća, dobre i udobne cipele i oprema za kišu. U Tajlandu jeftino prodaju kvalitetne i praktične kabanice. Obuću treba skinuti u nekim hramovima i na večeri kantoke. Za posjet hramu treba biti dolično odjeven-ne toleriraju se kratke hlače, kratke suknje (trebaju biti do koljena) niti majice otkrivenih ramena.Košulje s kratkim rukavima ili slične majice su najpraktičnije.Moderne „poderane „ traperice nisu preporučljive-u kraljevskoj palači u Bangkoku i ljetnoj palači možete biti zaustavljeni na ulazu. Biti će vam ponuđen-uz malu napojnicu- dugi ogrtač ( u ljetnoj palači ponekad obavezan). U kraljevskoj i ljetnoj palači nisu dozvoljene natikače (ni muške ni ženske), sandale moraju biti s remenom na peti.

Kupovina: predmeti od pamuka, dlaka, bambusa, kokosa, papira, svile, nakit od dragog kamenja, srebra i zlata, rukotvorine svih vrsta - vrlo napredno izrađene

Hrana i piće: obavezno korištenje flaširane vode, Thailand je destinacija poznata i po kulinarstvu. Najčešće se priprema meso: piletina, govedina, svinjetina, riba, plodovi mora, svježe voće i povrće, a kod kuhanja se koriste razni začini od kojih je većina jako pikantna, te kokosovo mlijeko, curry, kikiriki. Uobičajeni prilozi su rezanci i riža.

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.