Putovanje u Šri Lanku i Maldive

12.4.-22.4.2017.
11 dana / 8 noći
iz Zagreba
A

Uživaj na otoku suza na zapanjujućim plažama i istraži drevne utvrde i hramove!

Program putovanja za Šri Lanku i Maldive

1. DAN / ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso 90 minuta prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija i podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja. Polijetanje zrakoplova na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:10 sati. Dolazak u Istanbul u 23:20 sati.

2.DAN / ISTANBUL - COLOMBO – NEGOMBO

Nastavak putovanja iz Istanbula za Colombo na liniji TK730 u 01:55 sata sa međuslijetanjem na Maldivima (putnici ne izlaze iz zrakoplova). Dolazak u Colombo predviđen je u 15:10 sati. Nakon carinskih formalnosti sastanak sa predstavnikom lokalnog agenta, transfer do hotela na području Negomba. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. DAN / NEGOMBO – PINNAWELA - DAMBULLA

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Dambulli te po putu stajemo u Pinnawelu u posjet sirotištu za slonove koje udomljuje oko 60 slonova, od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Naći ćete se na farmi od 25 hektara kokosovih palmi i imati mogućnost upoznati se sa načinom na koji lokalno stanovništvo radi na zaštiti ovih prekrasnih životinja te se slikati s njima i hraniti ih.

Nakon posjeta farmi slonova, odlazak prema Dambulli gdje ćete vidjet fascinantni hram izgrađen u stijeni, čija je unutrašnjost oslikana jedinstvenim budističkim crtežima, a u pet unutarnjih pećina nalazi se preko 130 kipova Bude u različitim oblicima i pozama te kipovi bogova i vladara. Odlazak u hotel, večera i noćenje.

4. Dan / DAMBULLA – SIGIRIYA – MATALE - KANDY

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak iz Dambulle prema Sigiriyi. Po dolasku se Lavljim stepenicama uspinjemo na vrh Lavlje stijene. Dok ćemo u podnožju promatrati vodene vrtove, na vrhu ćemo zateći citadelu kralja Kassape, sagrađenu tijekom njegove vladavine (477. - 495.), preko 700 rukom ispisanih singalskih stihova nastalih tijekom 800 godina, freske i monumentalnu skulpturu lava.

Nastavak putovanja prema Mataleu. Posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinima u kojem ćemo saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina postoji. Zatim slijedi posjet radionici batika gdje ćemo vidjeti proces nastajanja tih tipično oslikanih platna.

Odlazak u Kandy koji je zadnja prijestolnica kraljeva Šri Lanke, smještena uz najdužu rijeku Šri Lanke, Mahaweli. Stanovnici ovog grada ponosno čuvaju legende, tradiciju i folklorne običaje kraja. Inače, ime Kandy simbolizira vizije bogatstva i veličanstvenosti. Posjet hramu svetog zuba - najsvetijem mjestu u zemlji gdje se čuva Budin sveti zub koji je donešen na Šri Lanku skriven u kosi princeze Orissane u 4.st. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. DAN / KANDY - PERADENIYA – NUWARA ELIYA

Doručak i odjava iz hotela. Posjet Peradeniya Botaničkom vrtu izgrađenom 1374. godine kao vrtu za odmor kralja Sinhala, a kasnije je proširen od strane britanaca. U vrtu ćete vidjeti više od 5.000 specifičnih vrsta drveća, biljaka, cvijeća i začina. Najpopularniji među turistima su staklenik orhideja i vrt sa začinima.

Nastavak putovanja prema Nuwara Eliyi, britanskom kolonijalnom resortu koji još zovu i „mala Engleska“, putem koji vodi uz prekrasne krajolike, zelene doline i proplanke koje paraju vodopadi. Zbog hladnije klime u Nuwara Eliyi je najpovoljnije područje za preradu čaja i zbog toga se ondje nalazi mnoštvo plantaža. Odlazak u hotel, večera i noćenje.

6. DAN / NUWARA ELIYA – ELLA - YALA

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Nacionalnom Parku Yala sa stajanjem u gradiću Ella koji se nalazi u okruženju egzotične prirode sa zadivljujućim pogledom na planine.

Nastavak putovanja prema NP Yalla koji je osnovan 1938. godine u svrhu rezervata za lov no danas je to najpoznatiji i najrazvijeniji nacionalni park gdje se mogu promatrati ptice, kojih ima preko 130 različitih vrsta, i divlje životinje poput slonova, leoparda, bivola, jelena, krokodila i drugih. Odlazak u hotel, večera i noćenje.

7. DAN / YALLA - GALLE – KOLOMBO (ZRAČNA LUKA) – MALDIVI

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema južnjačkom gradu Galleu gdje se nalazi najveća i najvažnija luka u zemlji. Razgled grada u kojem su najznačajnije zgrade iz vremena vladavine Nizozemaca što se može i primijetiti po njihovom izgledu.

Odlazak prema zračnoj luci u Colombu. Prijava na let TK731 u 20:40 sati i
dolazak na Maldive u 21:45 sati. Transfer do hotela. Večera i noćenje.

8. i 9. DAN / MALDIVI

Slobodno vrijeme za odmor i uživanje na prekrasnim pješčanim plažama otoka. Smještaj u hotel na osnovi All Inclusive usluge.

10. DAN / MALDIVI

Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do transfera do zračne luke i prijava na liniji TK 731 u 22:45 sati.

11. DAN / ISTANBUL – ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 05:00 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 07:15 sati na liniji TK1053 i predviđeni dolazak u Zagreb je u 08:35 sati.

CIJENA UKLJUČUJE

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb - Istanbul – Colombo, Colombo – Maldivi, Maldivi – Istanbul – Zagreb u ekonomskoj klasi
 • smještaj u hotelima 4* na Šri Lanki s uslugom polupansiona
 • sve razglede
 • transfere i ulaznice za lokalitete prema programu
 • 3 noćenja na Maldivima u hotelu 4* s uslugom all inclusive
 • Atlasovog pratitelja putovanja
 • lokalnog vodiča na Šri Lanki
 • organizaciju i pripremu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • pristojbe zračnih luka 3390 kn
 • vizu za Šri Lanku 250 kn
 • uslugu ishođenje vize 50 kn
 • doplatu za pristojbu na izlasku iz Šri Lanke 20 usd – plaćanje na licu mjesta
 • napojnice 40 usd – plaćanje na licu mjesta
 • dozvole za fotografiranje
 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
OBAVEZNE DOPLATE: 
 • pristojbe zračnih luka 3390 kn
 • vizu za Šri Lanku 250 kn
 • uslugu ishođenje vize 50 kn
 • doplatu za pristojbu na izlasku iz Šri Lanke 20 usd – plaćanje na licu mjesta
 • napojnice 40 usd – plaćanje na licu mjesta

 

NAPOMENA: Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju ista propisuje. Agencija zadržava pravo promjene letova i programa.

 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Odgovorni organizator: ATLAS, turistička agencija d.d.

Cijena
21.11.2017 - 29.11.2017
16.045 kn
NAPOMENA: CIJENA NE UKLJUČUJE: pristojbe zračnih luka 3.390 kn, vizu za Šri Lanku 250 kn, uslugu ishođenje vize 50 kn, napojnice 40 usd – plaćanje na licu mjesta, osiguranje od otkaza i putno zdravstveno osiguranje.

Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 4900 kn

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popusti se ne može kombinirati sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.