Šri Lanka i Maldivi

02.01.-12.01.2018.
11 dana / 8 noći
iz Zagreba
K

Uživaj na otoku suza na zapanjujućim plažama i istraži drevne utvrde i hramove!

Program putovanja za Šri Lanku i Maldive

1. dan : Zagreb - Istanbul

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 20.15 sati.

2. dan : Istanbul - Colombo

Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.30 sati. Nastavak leta za Colombo u 4.40 sati na liniji TK732 (Turkish Airlines). Dolazak u Colombo u 18.15 sati po lokalnom vremenu. Po slijetanju i po obavljanju pograničnih formalnosti, doček lokalnog agenta te vožnja prema Negombu. Po dolasku smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. dan : Colombo - Pinnawala - Dambulla

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Pinnawali u posjet sirotištu za slonove koje udomljuje oko 60 slonova od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Cijela nastamba smještena je na plantaži kokosovih palmi površine gotovo 25 hektara, pa se bebe slonovi slobodno kreću uokolo te ih možete fotografirati iz neposredne blizine kao i hraniti. Nastavak vožnje prema Dambulli. Hramovi Dambulle također se nalaze na listi UNESCO-ve svjetske baštine. U spiljama Dambulle je oko 80 spiljskih hramova, od toga je pet velikih, međusobno povezanih u tzv. "Zlatni hram". To je najveći i najbolje očuvan kompleks spiljskih hramova u Šri Lanki. U velikom broju hramova nalaze se povijesne zidne slike i kipovi. Ukupno, u hramovima postoje 153 Budine statue, tri kipa kraljeva i četiri kipa bogova i boginja. Od toga su dva hinduistička boga (Višnu i Ganeš) koji su iz 12. stoljeća. Zidne slike s površinom od 2.100 m2 prikazuju Budin život, između ostalog Budinu kušnju demona Mare, kao i prvu Budinu propovijed. Dolazak u hotel u okolici Dambulle, smještaj, večera i noćenje.

4. dan : Dambulla - Sigiriya – Matale - Kandy

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Sigiriyi, jednoj od najimpresivnijih geoloških formacija otoka i ujedno jednom od najznačajnijih arheoloških nalazišta pod zaštitom UNESCO-a. Popet ćemo se na tvrđavu u stijeni, koju je u 5. st. dao izgraditi kralj Kassapa i koja je služila kao Kraljevska citadela više od 18 godina. Citadela neobične ljepote po imenu Lavlja stijena pruža se gotovo 200 metara u visinu nad gustom džunglom. Podnožje stijene je okruženo obrambenim jarkom i zidom te prostranim vrtovima uključujući i renovirane vodene vrtove. Lavlja šapa slikovito čuva stube palače na vrhu. Ovo, po nekima osmo svjetsko čudo, poznato je po predivnim freskama i stihovima iz 8. st. koje su ljudi ispisivali po zrcalnom zidu. Nastavak putovanja za Matale. Posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinskim biljem, u kojem ćete saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina karakterističnih za ovo podneblje postoji . Dolazak u Kandy, smještaj u hotel. Kandy je zadnja prijestolnica kraljeva Šri Lanke, gdje je vladao singalski kralj Sri Wickram Rajasingh prije dolaska na vlast Britanaca 1815. g. Posjetit ćemo hram s relikvijom – zubom Bude koja se smatra najvrednijom relikvijom na Šri Lanci. U večernjim satima ćemo uživati u predstavi Kandijske kulture. Predstava je poznata po plesačima koji izvode različite tradicionalne plesove s područja Šri Lanke, bubnjarima i spektakularnoj točki hodanja po vatri. Večera i noćenje.

5. dan : Kandy - Pardeniya - Nuwara Eliya

Doručak i odjava iz hotela. Na putu prema Nuwara Eliyi posjet Peradeniya Botaničkom vrtu izgrađenom kao vrt za odmor kralja Sinhala, a proširen je od strane Britanaca. Vidjet ćete specifične vrste drveća, biljaka i cvijeća. U nastavku putovanja zaustavit ćete se i u tvornici čaja gdje se proizvodi jedan od najboljih i najkvalitetnijih čajeva na svijetu. Imat ćete priliku prisustvovati samom procesu proizvodnje. Nuwara Eliya je gradić koji je bio vrlo popularan tijekom britanske vladavine. Utjecaj je i danas vidljiv na svakom koraku, pa je čitav kraj prozvan Malom Engleskom. Do hotela ćete doći kroz krajolik koji oduzima dah. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. dan : Nuwara Eliya

Doručak. Odlazak u jedan od najpoznatijih hindu hramova Seetha Amman koji se nalazi na oko 5 km od Nuwara Eliye u selu koje se još naziva i Sita Eliya. Vjerovanja kažu da je to mjesto gdje je kralj Ravana držao zarobljenu Situ, gdje je ona svakodnevno molila Rami da ju spasi. Rama je hrabri i mudri princ Ayodije, a njegova žena Sita prelijepa je i velikodušna. Najpoznatiji su kraljevski hindu par o kojem je napisan ljubavni ep koji . Povratak u hotel, večera i noćenje.

7. dan : Nuwara Eliya - Colombo

Nakon doručka, odjava iz hotela i vožnja do Colomba. Prije odlaska u zračnu luku, panoramski razgled grada koji ej najveći je grad i ujedno glavna luka u kojoj se miješaju sve boje i kulture ovog otoka. Obići ćemo komercijalni dio, a zatim i gradsko središte poznato kao „Tvrđava“, nastalo za vrijeme portugalskog kolonijalizma u 16. st. Mnoge građevine iz tog vremena danas se miješaju s modernim poslovnim zgradama. Prošetat ćemo i živahnim bazarom Pettaha. Odlazak u zračnu luku i prijava na let za Male u 21.30 sati na liniji TK731 (Turkish Airlines). Dolazak u Male u 22.40 sati. Organizirani prijevoz hidrogliserom do hotela. Smještaj i noćenje. Zbog kasnog dolaska, hotel će ponuditi hladnu večeru.

8 - 9. dan : Maldivi

Boravak u hotelu na Maldivima u bungalovima na plaži na osnovi noćenja s doručkom i večerom u restoranu. Tijekom boravka predlažemo da isprobate neke od vodenih sportova koji su u sklopu hotelske ponude: jedrenje, kajaking, parasailing, jet ski… Noćenje.

10. dan : Maldivi - Istanbul

Odjava iz hotela do 12 sati. Možete prtljagu ostaviti u za to predviđenom mjestu u dogovoru s recepcijom hotela. Iskoristite do transfera vrijeme za posljednje kupanje i sunčanje na prekrasnim plažama otoka. Organizirani prijevoz hidrogliserom od hotela do zračne luke Male i prijava na let za Istanbul na liniji TK 731 (Turkish Airlines) u 23.55 sati.

11. dan : Istanbul - Zagreb

Dolazak u Istanbul u 6.35 sati te nastavak leta za Zagreb u 8.20 sati na liniji TK1053 (Turkish Airlines). Predviđeni dolazak u Zagreb u 8.35 sati.

Cijena uključuje

- prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi Zagreb - Colombo - Male - Zagreb
- unutarnji let ekonomskom klasom Colombo - Male
- smještaj u standard sobi tijekom ture po Šri Lanci u hotelima 4* s uslugom polupansion u Negombu, Dambulli, Kandiyu, Nuwara Eliy
- smještaj tri noćenja u hotelu 4* na Maldivima s uslugom polupansion (doručak, večera)
- prijevoze i ulaznice za lokalitete prema programu
- lokalnog vodiča
- pratitelja na hrvatskom jeziku
- troškove organizacije putovanja i jamčevinu

Cijena ne uključuje

- pristojbe zračnih luka 3.590 kn (obavezna doplata kod prijave)
- izlaznu pristojbu na Šri Lanci cca 20 USD (obavezna doplata na licu mjesta)
- napojnice za lokalne vodiče i vozače (50 USD - plaćanje na licu mjesta)
- vizu za Šri Lanku s naknadom za posredovanje: 350 kn
- dodatne obroke, usluge i izlete
- troškove osobne prirode
- putno osiguranje (preporučujemo)

Obavezne doplate po osobi

- obavezna doplata kod prijave: zrakoplovne pristojbe 3.590 kn ( podložne promjenama)
- napojnice za nosače kofera, lokalne vodiče i vozače – obavezna doplata na licu mjesta 50 USD
- viza za Šri Lanku. Cijena vize 350 kn s uslugom posredovanja

Važne napomene

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
Kategorizacija hotela na Šri Lanci i Maldivima odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Kompas Zagreb d.d. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Kompasa Zagreb.

VIZA: hrvatskim državljanima potrebna je viza za ulazak na Šri Lanku. Dobiva se elektronskim putem. Potrebno je dostaviti kopiju putovnice na vrijeme agenciji, najbolje prilikom rezervacije putovanja. Mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Trošak vize 350 kn po osobi.

Najmanji broj putnika

15

Cijena

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.