Putovanje na Kubu

Polasci 20.2./6.5.
9 dana / 7 noći
Havana i Varadero
iz Zagreba
A

Kuba je okupana suncem, iskrenom gostoljubivošću i toplinom svojih stanovnika.

Doživite Kubu putujući duž obale, šetajući ulicama i pričajući s lokalcima.

Kuba nisu samo kilometarske plaže, prekrasne palme i drugo raslinje, raznovrsno tropsko voće i povrće, Kuba je i atmosfera pedesetih godina prošlog stoljeća, kad su ovdje bili Španjolci i Afrikanci, i suvremenoga.

Program putovanja za Kubu

1. DAN / ZAGREB – PARIZ – HAVANA

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija sa pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 9:00 sati na liniji AF 5075 (Air France). Dolazak u Pariz predviđen je u 11:05 sati. Nastavak putovanja prema Havani u 16:35 sati na liniji AF 946.

Dolazak u Havanu predviđen je u 20:25 sati. Nakon carinskih formalnosti organiziran je prijevoz do hotela.

Smještaj i noćenje.

2. DAN / HAVANA

Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni vođeni razgled grada Havane, koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Odlazak do centra, te nastavak razgleda pješice i autobusom. Tijekom ture vidjet ćete sve važne znamenitosti: Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Cathedral, Palacio de Artesania, Plaza Vijega. Razgled moderne i stare, kolonijalne Havane. Ručak je organiziran u lokalnom restoranu. Nakon ručka, odlazak ulicom La Rampa prema Miramaru – rezidencijalnom dijelu Havane, zaustavljane kod Trga Revolucije. Ukoliko će tvornica cigara biti otvorena, organizirat će se grupni posjet gdje ćete moći vidjeti kako se izrađuju poznate kubanske cigare.

Povratak u hotel i odmor. Noćenje.

3. DAN / HAVANA

Nakon doručka, preporučujemo odlazak na veliku tržnicu suvenira ili šetnju po gradu koji oduševljava svojim šarmom, toplinom, pjesmom i plesom na svakom koraku. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod možete posjetiti Parisien Show u hotelu National ili tradicionalni cabaret show Tropicana s preko 80 izvođača.

Noćenje u hotelu.

4. DAN / HAVANA – DOLINA VINALES (PINAR DEL RIO) – HAVANA

Nakon doručka, odlazak na izlet u duhansku dolinu Vinales - najzapadniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Nastavak vožnje kroz dolinu Vinales, zatim odlazak u indijansku špilju unutar koje teče rječica. Šetnja i kratka vožnja motornim čamcem po špilji. Odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Ručak u obližnjem lokalnom restoranu i potom povratak prema Havani.

Smještaj u hotel i noćenje. Udaljenost od Havane do Vinales doline je 180 km. Vožnja u jednom smjeru traje oko dva i pol sata.

5. DAN / HAVANA – VARADERO

Nakon doručka, odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje kod Finca Vigia, Hemingwayovog muzeja, kuće gdje je živio. Nastavak putovanja prema Cojimaru, malom ribarskom mjestu pokraj Havane gdje je Hemingway imao usidren svoj brod.

Nastavak putovanja prema Varaderu. Po dolasku u Varadero, prijava u hotel 5*. Smještaj i noćenje.

6. DAN / VARADERO

Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Boravak na osnovi all inclusive usluge.

7. DAN / VARADERO

Mogućnost cjelodnevnog fakultativnog izleta u Trinidad sa uključenim ručkom u lokalnom restoranu (uz doplatu) ili slobodno vrijeme za odmor, kupanje i sunčanje.

Boravak na osnovi all inclusive usluge.

8. DAN / VARADERO – HAVANA – PARIZ

Nakon doručka slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza za zračnu luku Havana.

Polijetanje zrakoplova prema Parizu u 22:50 sati na liniji AF 943.

9. DAN / PARIZ – ZAGREB

Predviđen dolazak u Pariz u 14:00 sati. Nastavak povratka putovanja prema Zagrebu u 18:30 sati na liniji AF 5074. Dolazak u Zagreb predviđen je u 20:20 sati.

Završetak putovanja.

 

CIJENA UKLJUČUJE

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Havana – Zagreb
 • četiri noćenja u hotelu 4* u Havani
 • ručak u lokalnom restoranu tijekom razgleda Havane
 • ručak u lokalnom restoranu na izletu u Vinales dolini
 • tri noćenja u hotelu 4* u Varaderu (usluga «all inclusive»)
 • razglede kako je navedeno u programu i ulaznice za navedene objekte koji se posjećuju prema programu
 • povratni transfer od zračne luke do hotela
 • pratitelja putovanja
 • lokalnog vodiča na Kubi
 • troškove organizacije

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • pristojbe zračnih luka u iznosu 2400 kn
 • kubansku vizu - informacije su niže navedene (450 kn)
 • dodatne obroke, izlete, prijenos prtljage
 • usluge koje nisu navedene u programu
 • napojnice
 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
OBAVEZNE DOPLATE:
 • pristojbe zračnih luka u iznosu 2400 kn
 • kubanska viza
 • napojnice 30 Eur po osobi – plaćanje na licu mjesta.

Nadoplata za jednokrevetnu sobu iznosi 2770 kn.

  

VIZA – TURISTIČKA KARTA: Viza se ne stavlja u putovnicu. Cijena: 450 kn uključuje turističku kartu i uslugu izdavanja. Putnici su obvezni prilikom rezervacije putovanja dostaviti u agenciju kopiju prve i zadnje stranice putovnice koja mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.

NAPOMENA: Kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom Vašeg boravka na Kubi.
U slučaju nepredviđenih situacija uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima avio kompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je avio kompanija odgovorna putnicima direktno odgovoriti na nastalu štetu.

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska, a ukoliko se radi o smanjenju taksi, organizator putovanja će napraviti povrat više naplaćenog iznosa u za to dogovorenom roku. Zrakoplovne karte izdaju se 14 ili 7 dana prije polaska, a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupu.

Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.

 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Odgovorni organizator: ATLAS, turistička agencija d.d.

Cijena
06.05.2017 - 14.05.2017
12.340 kn
NAPOMENA: CIJENA NE UKLJUČUJE: pristojbe zračnih luka 2400 kn po osobi, kubansku vizu (450 kn), dodatne obroke, izlete, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice, putno zdravstveno osiguranje.

TRINIDAD 7. dan, (ručak uključen u cijenu) 650 kn po osobi

Cijena je važeća za uplate prilikom rezervacije aranžmana.
Minimalan broj putnika 10

REPUBLIKA KUBA

Glavni grad: Havana

Službeni jezik: španjolski

Vremenska razlika: -6 sati u odnosu na hrvatsku

Novčana jedinica: kubanski peso (CUP)

Napon struje: 110 V potreban adapter

Viza: potrebna, cijena 450 kn

Cijepljenje: nije potrebno

Pozivni broj zemlje: +52

Klima: tropska, sušna sezona je od studenog do travnja, kišna sezona je od svibnja do listopada.

Odjeća i obuća: lagana i većinom casual odjeća. Zimi je za večernje sate korisno imati pamučnu ili vunenu vestu (laganiju jaknu, šuškavac može biti koristan zbog tropskih pljuskova). Kape su preporučljive kao zaštita od izuzetno jakog sunca.

Kupovina: osim poznatih kubanskih cigara i izvrsnog ruma postoji puno drugih dobrih stvari koje možete kupiti na Kubi (zlatan i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od lokalnih materijala drva, slame, papira mache, morskih školjki, sjemena, terakote i stakla). Kubanski muzički instrumenti su također vrlo popularni izbor. Postoje i toaletni te farmaceutski proizvodi koji se ne mogu nabaviti nigdje drugdje na svijetu - na prodaji u međunarodnim ljekarnama i duty-free trgovinama u zračnim lukama, gdje isto tako možete kupiti knjige, video kasete i CD-e.

Hrana i piće: U tradicionalnoj kubanskoj kuhinji grah i riža zastupljeniji su od kruha, a najčešća jela su na bazi mesa. Iako je Kuba otok, riba i plodovi mora zastupljeniji su i dostupni samo u vrhunskim restoranima. U kubanskoj se kuhinji mogu vidjeti različiti utjecaji što ovisi od regije do regije na otoku - naročito na istoku Kube. Hrana je rijetko kad ljuta i jako začinjena.

VIZA – TURISTIČKA KARTA: Viza se ne stavlja u putovnicu. Cijena: 450 kn uključuje turističku kartu i uslugu izdavanja. Putnici su obvezni prilikom rezervacije putovanja dostaviti u agenciju kopiju prve i zadnje stranice putovnice koja mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.

 

Kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom Vašeg boravka na Kubi.

U slučaju nepredviđenih situacija uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima avio kompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je avio kompanija odgovorna putnicima direktno odgovoriti na nastalu štetu.

 

ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE:

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska, a ukoliko se radi o smanjenju taksi, organizator će napraviti povrat više naplaćenog iznosa u za to dogovorenom roku.

Zrakoplovne karte izdaju se 14 ili 7 dana prije polaska a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupu.

Napomena: Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.