Putovanje na Kubu

8.10.-16.10.2017.
9 dana / 7 noći
Havana i Varaderoiz
iz Zagreba
K

Kuba je okupana suncem, iskrenom gostoljubivošću i toplinom svojih stanovnika.

Istekla ponuda, prijavi se na newsletter i primaj obavijesti o slicnim ponudama.

 

Doživite Kubu putujući duž obale, šetajući ulicama i pričajući s lokalcima.

Kuba nisu samo kilometarske plaže, prekrasne palme i drugo raslinje, raznovrsno tropsko voće i povrće, Kuba je i atmosfera pedesetih godina prošlog stoljeća, kad su ovdje bili Španjolci i Afrikanci, i suvremenoga.

Program putovanja za Kubu

1. dan : Zagreb - Beč - Havana

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova kompanije Austrian Airlines (OS 682) prema Beču u 8.25 sati. Po dolasku u Beč u 9.25 sati, nastavak leta za Havanu zrakoplovom kompanije Austrian Airlines (OS 023) u 10.15 sati. Dolazak u Havanu u 16.25 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, organizirani prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.

2. dan : Havana

Doručak. Odlazak u organizirani razgled grada u pratnji lokalnog vodiča, autobusom i pješice. Obilazak stare i nove, moderne Havane, koja se mijenja vrlo brzo, renovira i pokazuje novi sjaj. Vidjet ćete kolonijalne dijelove grada: Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Cathedral, Palacio de Artesania, Plaza Vijega. Organiziran je posjet muzeju ruma, gdje kroz vođenu turu kroz sve faze (od sadnje do spremanja u bačve) možete vidjeti cijeli proces dobivanja tog najpoznatijeg karipskog pića. Predah tijekom razgleda bit će uz koktel (uključen u cijenu) u poznatom hotelu National ili na krovu hotela Ambos Mundos s pogledom na staru Havanu. Odlazak do La Rampa ulice i Trga Revolucije, te preko rezidencijalne četvrti Miramar povratak do hotela. U razgled je uključen ručak u lokalnom restoranu (piće uz ručak nije u cijeni). Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan : Havana

Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Preporučujemo odlazak na tržnicu suvenira ili šetnju gradom koji oduševljava svojim šarmom, toplinom, pjesmom i plesom na svakom koraku. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod, možete posjetiti Parisien Show u hotelu National ili tradicionalni kabaret show Tropicana s preko 80 izvođača. Noćenje u hotelu.

4. dan : Havana - Dolina Vinales (Pinar del Rio) – Havana

Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem i odlazak prema gradiću Pinar del Rio, koji se nalazi u pokrajini Vinales . Ukoliko će tvornica duhana u gradu biti otvorena za posjetitelje svakako će biti organizirano zaustavljanje i ulazak u manufakturu cigara. Kratki razgled Pinar del Ria i Vinalesa, koji se nalaze u srcu plantaža duhana, ali i plantažama palmi, nasadima ananasa, banana i manga. Odlazak u spilju Taino indijanaca, prvih stanovnika otoka, gdje je organizirana vožnja brodićem po rijeci koja teče unutar spilje. Nakon izleta, a prije povratka u Havanu, organiziran je ručak u lokalnom restoran koji je uključen u cijenu (piće nije u cijeni ručka).

5. dan : Havana - Finca Vigia - Cojimar - Varadero

Nakon doručka odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje kod Finca Vigia, Hemingwayovog muzeja, kuće gdje je živio, te nastavak prema Cojimaru, malom ribarskom mjestu gdje je imao usidren svoj brod. Nastavak putovanja prema Varaderu, po dolasku prijava u hotel. Smještaj i noćenje. Usluga All Inclusive.

6 - 7. dan : Varadero

Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta, uz doplatu. Preporučujemo izlet u Trinidad, Cienfuegos i Santa Claru ili izlet katamaranom na Cayo Blanco, otočić s prekrasnim plažama te usputno kraće plivanje s delfinima. Noćenje.

8. dan : Varadero - Havana - (Beč)

Nakon doručka slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza za zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova kompanije Austrian Airlines (OS 024) prema Beču u 18.10 sati. Noćni let.

9. dan : Beč - Zagreb

Dolazak u Beč u 10.50 sati prema lokalnom vremenu te nastavak leta zrakoplovom kompanije Austrian Airlines (OS 683) prema Zagrebu u 12.55 sati. Dolazak u Zagreb u 13.50 sati.

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Havani
 • 3 noćenja u hotelu 4* na osnovi usluge all inclusive u Varaderu,
 • 2 ručka prema programu,
 • grupne prijevoze i razglede prema programu,
 • usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku,
 • jamčevinu,
 • troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

 • pristojbe zračnih luka 3.290 kn za polazak 8.10 - obavezna doplata kod prijave (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovnih karata)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 3.900 kn
 • kubansku vizu/turističku kartu (450 kn s uključenim posredovanjem),
 • putno osiguranje (zdravstveno osiguranje je obavezno za ulazak u Kubu)
 • dodatne usluge, obroke i izlete.
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače (obavezna doplata na licu mjesta cca 20 CUC)
Obavezne doplate po osobi
 • pristojbe zračnih luka 3.290 kn - obavezna doplata kod prijave (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovnih karata)
Neobavezne doplate po osobi
 • kubanska vizu/turistička karta (450 kn s uključenim posredovanjem)

Fakultativni sadržaji (plaćanje na licu mjesta, ovisno o raspoloživosti):

 • večera u restoranu La Bodeguita del Medio ili u „paladaru“ cca 25 USD
 • izleti iz Varadera: Tri grada: Santa Clara - Trinidad - Cienfuegos cca 90 USD
 • Cayo Blanco (izlet katamaranom na otok Cayo Blanco, ručak, plivanje s delfinima) cca 100 USD.

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 15

Odgovorni organizator: KOMPAS ZAGREB d.d.

Cijena

Službeno ime: Republika Kuba

Geografski položaj: Kuba je najveći karipski otok smješten između Karipskog mora i Atlanskog oceana, južno od Floride.

Površina i broj stanovnika: 110.922 km2 ; 11 milijuna stanovnika

Glavni grad: Havana (3 milijuna stanovnika)

Službeni jezik: španjolski, koristi se i engleski

Religija: rimokatolici (85%), ostale vjeroispovjesti su: protestanti, Jehovini svjedoci, Židovi i Santería

Vremenska razlika: - 6 sati (u zimi) / - 7 sati (u ljeti) u odnosu na Hrvatsku

Valuta: konvertibilni kubanski pesos (CUC), domaći kubanski pesos (CUP) 1 EUR=cca 33 CUP po tečaju na dan 21.08.2009.

Električni napon: 110 V, potreban adapter

Klima: subtropska klima sa malim razlikama u temperaturama tijekom cijele godine. Vlažnost zraka je 80 % tokom cijele godine. Kišna sezona je u ljetnim mjesecima od svibnja do studenog, a suha je u zimskim mjesecima od prosinca do travnja. Suha sezona je najposjećenija, te su i cijene u to vrijeme najviše.

Pozivni broj zemlje: +53

Odjeća: Zbog tople i vlažne klime tokom cijele godine najidealnija je lagana pamučna odjeća - kratke hlače i lagane majice. Topless je zabranjen. Od obuće najbolje je ponijeti sandale ili lagane cipele. U zimskim mjesecima (12. – 4. mjesec) bit će Vam potrebna jakna ili lagani džemper jer su večeri svježije i prohladne.

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: potrebna kopija putovnice ( u istom danu dobije se turisticka karta)

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Kompas Zagreb d.d. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Kompasa Zagreb.

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Za kubansku vizu (turističku kartu) potrebna je kopija putovnice (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube).

Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja (pri ulasku u zemlju mogu Vas zatražiti istu).

Najmanji broj prijavljenih: 15

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.