Putovanje u Kinu

31.10.2017. - 09.11.2017.
10 dana / 7 noći
Peking-Xi’an-Suzhou-Shanghai
iz Zagreba
A

Kina je golema i raznolika. Nema načina da se to sve vidi na jednom putovanju. No, s dobrim tempom možete istražiti Peking, Xi’an, Shanghai i Suzhou...

Kina se može pohvaliti prirodnim ljepotama i ogromnim prostranstvima te nedavnom modernizacijom i tehnološkim napretkom.

Jedna je od najstarijih civilizacija, s poviješću koja seže 7000 godina u prošlost. Od carskih dinastija, preko republikanskog uređenja, do komunizma, Kina je danas postala azijski zmaj.

 

Program putovanja za Kinu

1.DAN / ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod centralnih informacija, 90 minuta prije početka leta. Nakon preuzimanja putne dokumentacija od strane pratitelja putovanja, polijetanje zrakoplova na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:10 sati. Dolazak u Istanbul u 23:20 sati.

2.DAN / ISTANBUL - PEKING

Nastavak putovanja na liniji TK020 u 01:25 sati prema Pekingu. Obroci za vrijeme leta.

Po slijetanju u Peking koje je predviđeno u 15:25 sati, slijedi obavljanje viznih i carinskih formalnosti i organizirani prijevoz prema hotelu 4*. Zatim slijedi odlazak na večeru u lokalni restoran i povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN / PEKING – KINESKI ZID – PEKING

Nakon doručka odlazak na izlet na Veliki kineski zid u području Badalinga (oko 60 km od Pekinga), najveću utvrdu - građevinu na svijetu, dugu 6.000 km. Na putu do Kineskog zida zaustavljanje radi fotografiranja kod „Ptičjeg gnijezda“ i „Vodene Kocke“ građevine napravljene za Olimpijadu održanu 2008. g. Razgled slavnih carskih grobnica dinastije Ming (1368. - 1644.). Šetnja uzduž Svetog Puta s divovskim mramornim ljudskim i životinjskim likovima koji čuvaju grobno područje careva dinastije Ming.

Za večeru poznata kineska delicija: pekinška patka u tipičnom kineskom restoranu. Noćenje u hotelu.

4.DAN / PEKING – XI'AN

Nakon doručka, odjave iz hotela, obilazak Nebeskog hrama Tiantan koji je simbol Pekinga i najvažnije svetište kineskog carstva. Zatim slijedi odlazak na najveći trg na svijetu, Tian An Men koji zauzima 40 ha površine. Razgled Zabranjenog grada Guong, drevne carske rezidencije dinastije Ming i Qing okružene visokim purpurnim zidinama i jedne od najvećih imperijalnih palača na svijetu. Večera u lokalnom restoranu.

Odlazak prema željezničkoj stanici te prijava na vlak za Xi'an. Vožnja noćnim vlakom prvog razreda ekonomske kategorije, spavaća kola sa 4 ležaja. Trajanje vožnje oko 12 sati.

5.DAN / XI’AN

Po dolasku u Xi’an, doručak i odlazak do mauzoleja cara Qin Shi Huang Di, gdje 6.000 glinenih statua ratnika i konja u naravnoj veličini čuva vječni mir misterioznog cara. Posjetit ćete i staro budističko svetište - pagodu Velike Divlje Guske i Kulu Bubnja.

U poslijepodnevnim satima dolazak u hotel, smještaj u sobe.

Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno predlažemo odlazak na Tang Dynasty show u Shaanxi kazalište (doplata na licu mjesta). Noćenje u hotelu.

6.DAN / XI’AN – SHANGHAI - SUZHOU

Nakon doručka slijedi razgled grada bogate prošlosti, poznatog i pod imenom Vječni mir. Posjetit ćete mjesnu džamiju i tržnicu te šetati zidinama iz doba dinastije Ming i gradskim uličicama.

Transfer do zračne luke i polazak prema Shanghaiju, gradu sa nekoliko milijuna stanovnika, sagrađenog 514. godine prije Krista. Zovu ga Kineskom Venecijom jer leži na vodi, a bogat je klasičnim kineskim vrtovima, pagodama i hramovima.

Po slijetanju u Shanghai slijedi transfer u Suzhou. Večera i noćenje.

7.DAN / SUZHOU – SHANGHAI

Doručak u hotelu. Odlazak u posjet jednom od najljepših klasičnih vrtova i vožnja brodićem po kanalima grada. Odlazak u tvornicu svile, gdje ćete se upoznati sa tradicionalnim načinom izrade i proizvodnje niti i tkanine. Mogućnost kupnje originalnih proizvoda od svile.

Polazak prema Shanghaiju te po dolasku posjet  Bundu koji slovi za simbol kolonijalne prošlosti Shanghaia te nastavljamo šetnju ulicom Nanjing Lu, komercijalnom žilom kucavicom grada. Zatim slijedi krstarenje Huangpu rijekom.

Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

8.DAN / SHANGHAI

Doručak u hotelu. Posjetit ćete vrt sreće – Yuyuan, sagrađen prije 450 godina, pravu oazu mira i stari grad. Dolazak do Jin Mao Towera koji je simbol Shanghaija i kineskog gospodarskog razvoja, razgled hrama Bude od žada sa dva divovska Budhina kipa u sjedećem i ležećem položaju te šetnja Nanjing ulicom.

Večera nakon koje postoji mogućnost fakultativnog odlaska na predstavu svjetski poznatih akrobata (plaćanje na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

9.DAN / SHANGHAI

Doručak u hotelu i odjava iz hotela. Odlazak na područje Lujiazhui i uspon na Shanghai Tower koji je trenutno po visini drugi neboder u svijetu.

Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let za Istanbul na liniji TK027 (Turkish Airlines) u 22:35 sati. Noćni let.

10.DAN / ISTANBUL – ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 5:10 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1053 u 7:15 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 8:35 sati.

 

POPUST ZA MLADENCE 7% na osnovnu cijenu aranžmana!

Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popust se ne može odobriti zajedno sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.

 

CIJENA UKLJUČUJE

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Istanbul – Peking; Shanghai - Istanbul - Zagreb ekonomskom klasom
 • prijevoz noćnim vlakom Peking – Xi'an (spavaća kola sa 4 ležaja)
 • unutarnji let Xi'an – Shanghai
 • 6 noćenja u hotelima 4*
 • obroke prema programu
 • svi razgledi i izleti s uključenim ulaznicama
 • izlet na Veliki kineski zid s uključenim ručkom
 • lokalnog vodiča u svakom gradu
 • pratitelja putovanja
 • organizaciju i pripremu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • pristojbe zračnih luka u iznosu 3090 kn
 • vizu za Kinu
 • uslugu posredovanja ishođenja vize
 • napojnice
 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 1490 kn

OBAVEZE DOPLATE: 
 • pristojbe zračnih luka u iznosu 3090 kn
 • napojnice 35 eur – plaćanje na licu mjesta

NAPOMENA: Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja.
Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

VIZA: Potrebna. Cijena vize je 250 kn ukoliko se ishodi redovnim putem, minimum 7 dana se čeka na putovnicu, za žurno ishođenje cijena je 450 kn, gotova je u 1 danu. Usluga posredovanja je 100 kn. Potrebna je 1 fotografija, ispunjeni obrazac, putovnica (koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od početka putovanja). Veleposlanstvo je u Zagrebu. Ovisno o popunjenosti grupe, a najkasnije 14 dana prije polaska,  putnik će biti obaviješten da dostavi  putovnicu i ostalu dokumentaciju agenciji radi viziranja.

 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Odgovorni organizator: ATLAS, turistička agencija d.d.

Cijena
31.10.2017 - 09.11.2017
7.590 kn
NAPOMENA: CIJENA NE UKLJUČUJE: pristojbe zračnih luka 3090 kn po osobi, putno zdravstveno osiguranje, dodatne usluge, obroke i izlete, napojnice vodiču, vizu za Kinu, osobne troškove te osiguranje od otkaza putovanja.

Viza za Kinu je potrebna.

Cijena vize od 250 kn ukoliko se ishodi redovnim putem, minimum 7 dana se čeka na putovnicu, za žurno ishođenje cijena je 450 kn, gotova je u 1 danu.

Usluga posredovanja 100 kn.

Potrebna 1 fotografija, ispunjeni obrazac, putovnica (koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od početka putovanja. Veleposlanstvo je u Zagrebu. Ovisno o popunjenosti grupe, a najkasnije 14 dana prije polaska, putnik će biti obaviješten da dostavi putovnicu i ostalu dokumentaciju agenciji radi viziranja.

NAPOMENA: Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja.
Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

NARODNA REPUBLIKA KINA

Glavni grad: Peking.

Službeni jezik: mandarinski kineski, koriste se engleskim (vrlo oskudno i nerazumljivo)

Vremenska razlika: +6/+7 u odnosu na Hrvatsku

Novčana jedinica: Chinese Yuan Renminbi (CNY), skračeno ga zovu Yuan.

Napon struje: 220/240 V.

Viza: potrebna. Cijena vize od 250 kn ukoliko se ishodi redovnim putem, minimum 7 dana se čeka na putovnicu, za žurno ishođenje cijena je 450 kn, gotova je u 1 danu. Usluga posredovanja Atlas Airtoursa 100 kn. Potrebna 1 fotografija, ispunjeni obrazac, putovnica (koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od početka putovanja. Veleposlanstvo je u Zagrebu.

Cijepljenje: nije potrebno

Pozivni broj zemlje: +86

Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade u Pekingu i Shanghaiu, ukoliko očekujete puno poziva isplati se kupiti kinesku karticu

Klima: suptropska na jugu, subarktička na sjeveru.

Odjeća i obuća: udobna i laganija odjeća, kišobran ili kišni ogrtač, udobne cipele za hodanje

Kupovina: suveniri, predmeti od žada, svile, odjeća

Hrana i piće: obavezno piti flaširanu vodu, hrana je raznolika, tradicionalna kineska kuhinja s puno povrća i mesa kombinirana sa rižom i umacima, slastice i kruh

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.