OMAN - NAJBOLJE ČUVANA ARAPSKA TAJNA

6.-13.10.2018. i 24.11.-1.12.2018.
8 dana/5 noćenja
Oman
Putovanje zrakoplovom

To nije samo beskonačna pustinja - Oman je i zemlja gorá, dubokih tjesnaca i kanjona, plodnih dolina i oaza te plaža koje oduzimaju dah. Taj, još neotkriveni biser Arapskog poluotoka, upravo zove na istraživanje, i to zrakoplovom iz Zagreba. Klikni na opis ponude za više informacija!

8 DANA /5 NOĆENJA

GRUPNI POLASCI

6.-13.10.2018. i 24.11.-1.12.2018.

 

  1. dan: ZAGREB DOHA

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji QR218 (Qatar Airlines) u 17:15 sati. Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Dohu u 23:45 sati.

 

  1. dan: DOHA - MUSCAT

Nastavak putovanja prema Muscatu na liniji QR1130 u 02:00 sata. Dolazak u Muscat predviđen je u 04:50 sati po lokalnom vremenu, slijedi obavljanje viznih i carinskih formalnosti i organizirani prijevoz prema hotelu. Smještaj u sobe, doručak i odmor. Poslijepodnevna šetnja s voditeljem putovanja do centra grada. Povratak u hotel. Noćenje.

 

  1. dan: MUSCAT

Doručak. Odlazak u razgled Muscata. Posjet fascinantnoj džamiji Sultana Qaboosa, jednoj od najvećih džamija na Bliskom Istoku. Izgrađena na uzdignutom podiju u tradicionalnom stilu omanske arhitekture, prostire se na 416 000 m2. Ručak u lokalnom restoranu i zatim slijedi razgled starog dijela Muscata, odlazak prema utvrdama iz 16.st. Jalali i Mirani te palači Al Alam, sultanovoj rezidenciji i muzeju Bait Al Zubair u kojem se nalaze omanska oružja, nakit, nacionalna odjeća, itd. Vožnja kroz slikovit krajolik prema Muttrahu, lokalnoj tržnici s ribom i povrćem sve do souka, s mnoštvom trgovina ukrasa, minijatura i predmetima osmanske umjetnosti. Može se pronaći fini srebrni nakit, kao i ostale razne rukotvorine. Povratak u hotel, večera u tradicionalnom orijentalnom restoranu. Noćenje u hotelu u Muscatu.

 

  1. dan: MUSCAT – NIZWA – JABREEN – AL HAMRA – NIZWA

Poslije doručka odlazak prema Nizwi, nekadašnjem glavnom gradu Omana, rodnom mjestu Islama i Sultanata Oman. Ovaj grad je tipičan primjer tradicionalnog seoskog života izvan Muscata. Posjet impresivnoj utvrdi Jabreen te nastavljamo obilazak utvrda Bahla i Its. Odlazak prema dolini palmi u Al Hamri. Ručak u lokalnom restoranu gdje ćemo imati priliku kušati tipično omansko lokalno jelo kabsa (meso i riža začinjeno lokalnim začinima). Povratak u Nizwu, smještaj u hotel, večera i noćenje.

 

  1. dan: NIZWA - WAHIBA

Doručak u hotelu. Odlazak prema Wahibi. Prvo stajanje je u Mudairibi, malom selu u unutrašnjosti značajno po pravokutnoj utvrdi. Nastavak putovanja prema Wadi Bani Khalid, zelenoj dolini okruženoj planinama gdje ćemo prošetati i diviti se prirodnim ljepotama. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka odlazak prema Al Wasilu gdje počinje avanturistička vožnja džipovima po dinama do kampa u kojem ćemo prenoćiti pod šatorima. Po dolasku u kamp slijedi doček Beduina koji će nuditi kavu i svježe voće. Večera u kampu pod zvjezdanim nebom uz jedinstvenu atmosferu. Noćenje.

 

  1. dan: WAHIBA – SUR – RAS AL HADD

Nakon doručka, odlazak prema morskom gradiću Sur, značajnoj trgovačkoj luci s fascinantnom arhitekturom stare gradske jezgre. Ručak u lokalnom restoranu. Vožnja uz obalu i klifove prolazeći kroz mala ribarska sela. Po dolasku u Ras Al Hadd večera u hotelu. U večernjim satima posjet rezervatu s kornjačama. Povratak u hotel i noćenje.

 

  1. dan: RAS AL HADD – MUSCAT – DOHA

Nakon doručka odlazak prema Muscatu. Po putu stajanje na piknik ručak. Dolazak u zračnu luku i prijava na let QR1137 u 23:25 sati.

 

  1. dan: DOHA – ZAGREB

Predviđen dolazak u Dohu u 00:10 sati. Nastavak putovanja na liniji QR215 u 01:50 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 07:00 sati.

 

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi                12.780 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu                                                 2.790 kn

 

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

 

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA!

 

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb – Doha – Muscat - Doha – Zagreb, zrakoplovne pristojbe, 4 noćenja u hotelima 4*, 1 noćenje u kampu pod šatorima, uslugu punog pansiona, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, svi razgledi i izleti s uključenim ulaznicama, organizaciju i pripremu putovanja.

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:  fakultativne sadržaje, vizu, uslugu posredovanja ishođenja vize, napojnice, putno osiguranje.

                                

OBVEZNE DOPLATE: zrakoplovne pristojbe, napojnice (35 usd - plaćanje na licu mjesta), viza (ca 20 eur).

 

VIZA: Potrebna. Dobiva se po ulasku u zemlju. Cijena po osobi ca. 20 eur.

 

Napomena:

Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.

Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

 

 

Cijena

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.