Južna Afrika 2019

18.1.-26.1.
9 dana/6 noći
Egzotična destinacija

9 dana/6 noći. Vrijednost više: odličan red letenja, izvrsni hoteli 4*, uključeno: wine tasting & cellar tour, Seal Island Cruise

 1. dan/ ZAGREB – DUBAI
  Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci „Franjo Tuđman“ dva sata prije poleta zrakoplova za Dubai. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let EK2013 (Emirates) u 14:30 sati za Dubai. Dolazak u Dubai u 23:00 sati po lokalnom vremenu. Obrok tijekom leta.
 2. dan / DUBAI – CAPE TOWN

Polijetanje zrakoplova za Cape Town na liniji EK772 (Emirates) u 04:00 sati.  Obroci i odmor tijekom leta. Dolazak u Cape Town  predviđen je u 11:45 sati. Nakon slijetanja i obavljenih carinskih formalnosti, slijedi organizirani transfer do restorana i ručak. Nakon ručka, vožnja do hotela, prijava i smještaj u hotel. Kraći odmor pa odlazak na vožnju žičarom do vrha čuvene Stolne planine, Table Mountain (ukoliko će vremenske prilike dozvoljavati). S vrha se pruža jedinstven pogled na čitav grad, ocean i okolicu. Područje vrha planine je neuobičajeno velik plato, prepun pješačkih staza i vidikovaca. Planina je dio Table Mountain Nacionalnog parka, jedinstvenog područja bujne vegetacije, s preko 1460 raznih biljnih vrsta, te bogatog ptičjeg svijeta. Po završetku razgleda, povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan / CAPE TOWN

Doručak u hotelu. Nastavak razgleda grada autobusom i pješice. Panoramska vožnja povijesnom jezgrom, pored gradske vijećnice, kroz Malajsku četvrt, uz zaustavljanje u gradskom parku Company Gardens, kojeg su sredinom 17.stoljeća osnovali prvi useljenici iz Europe, obilazak živopisnog Greenmarket Square, povijesnog trga u samom centru grada. Slijedi obilazak gradske utvrde Castle of Good Hope, najstarije građevine u Južnoj Africi koju su izgradili doseljenici iz Nizozemske. Ručak tijekom razgleda. Poslijepodne slobodno za osobne programe šetnju i kupovinu. Predlažemo odlazak do jedne od najposjećenijih lokacija grada - Victoria and Alfred V&A Waterfronta, kompleksa trgovina, hotela, barova i restorana. Navečer predlažemo večeru uz folklorni program (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan / CAPE TOWN - RT DOBRE NADE - KIRSTENBOSCH

Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevni izlet po poluotoku. Poluotok, Cape Peninsula, čuven po prirodnom ljepotama, proteže se od Cape Towna do rta Cape Point. Obalna cesta Chapman's Peak čuvena je po predivnom krajoliku, divljoj prirodi, brojnim zaljevima i rtovima, krasnim plažama (može biti korištena i alternativna ruta, ovisno o situaciji u prometu i vremenskim okolnostima). Zaustavljanje na plaži Boulders, poznatoj po koloniji pingvina koji su se tamo naselili 80-tih godina prošlog stoljeća. Nastavak vožnje do mjesta Hout Bay i odlazak na vožnju brodom oko obližnjeg Duiker otoka (ukoliko će vremenske prilike biti pogodne), poznatog još i kao Kolonija tuljana. Ručak tijekom razgleda, uz uživanje u prirodnim ljepotama. Vožnja do prirodnog rezervata Cape Point, oaze mira, čuvenog po rtovima Dobre nade i Cape Point, po raznolikom biljnom i životinjskom svijetu, poput antilopa, zebri, babuna, orlova, endemskih vrsta ptica… Na povratku obilazak botaničkog vrta Kirstenbosch, koji leži u srcu Cape biljne regije, koja je uvrštena na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Povratak u Cape Town, vožnja do hotela. Noćenje.

 1. dan/ CAPE TOWN – STELLENBOSCH & VINSKA CESTA

Nakon doručka, odlazak na izlet u zaleđe Cape Towna, vinorodnu regiju Cape Winelands, čuvenu po vinskim cestama. Ova je regija centar južnoafričke industrije vina, nadaleko poznate i nagrađivane. Svega sat vremena vožnje od grada leže brojni vinogradi u plodnim dolinama i po brežuljcima, područja koje je postalo sinonimom za neka od najpoznatijih svjetskih vina i vinarija. Upoznat ćemo povijest vinarstva staru preko 300 godina tijekom dvije degustacije u nagrađivanim vinarijama te obilasku jednog od vinskih podruma. Ručak tijekom razgleda. Vožnja kroz sveučilišni grad tipične kolonijalne arhitekture Stellenbosch, smještenom usred vinske doline. Povratak u Cape Town. Noćenje.

 1. dan/ CAPE TOWN – JOHANNESBURG – HAZYVIEW
  Nakon doručka, odjava iz hotela te transfer do zračne luke Cape Town. Jutarnji let za Johannesburg.

Po dolasku u Johannesburg slijedi vožnja do resorta u mjestu Hazyview, u blizini NP Kruger, najvećeg rezervata divljih životinja u Južnoafričkoj republici. Park je čuven je po vegetaciji, te brojnim vrstama sisavaca i ptica. Osim „Big Five“  mogu se vidjeti razne vrste antilopa, impala, hijena, crnih nosoroga, bizona, divljih pasa, geparda… Smještaj u sobe i odlazak na poslijepodnevni safari. Po povratku večera te noćenje.

 1. dan/ HAZYVIEW – NP KRUGER

Doručak. Jutarnji odlazak na safari. Jutarnji i kasnopopodnevni safari najbolja su prigoda za vidjeti životinje budući da sunce nije jako i životinje su aktivnije. Nakon safarija, povratka u resort te slobodno poslijepodne za ručak (nije uključen u cijenu), odmor, šetnju po okolici, lješkaranje uz bazen ili fakultativne sadržaje prije odlaska na poslijepodnevni safari. Po povratku u hotel, večera i noćenje.

 1. 8. dan / HAZYVIEW– JOHANNESBURG - DUBAI
  Nakon doručka, odjava iz hotela I vožnja prema Sandtonu, koji je predgrađe Johannesburga. Zaustavljanje u Sowetu, uz obilazak. Soweto je je grad koji se razvio iz siromašnih naselja koja su osnovana za obojeno stanovništvo u doba apartheida. Upravo je odavde krenulo i rušenje tog sistema, te je kuća Nelsona Mandele jedna od turističkih atrakcija Soweta. Ručak tijekom razgleda. U nastavku slijedi vožnja do zračne luke, te prijava na let za Dubai, na liniji EK766 (Emirates ) u 22:20 sati.

9.dan /  ZAGREB
Dolazak u Dubai u 08:15 sati, te nastavak leta za Zagreb na liniji EK2012 (Emirates ) u 10:00 sati. Dolazak u Zagreb u 13:15 sati. Završetak putovanja.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 14.890 kn

Obvezna doplata: aerodromske takse: 2.890 kn napojnice vozačima i vodičima (60 USD – plaćanje na licu mjesta), vize prema navedenom

Fakultativna doplata: večera s tradicionalnim afričkim jelima i folklornim programom: 450 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.770 kn

 

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi  na relaciji Zagreb – Dubai – Cape Town; Johannesburg – Dubai  – Zagreb, lokalni let Cape Town – Johannesburg u ekonomskoj klasi, četiri noćenja Cape Town, dva noćenja Hazyviwe u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama s obrocima prema programu,  sve razglede s uključenim ulaznicama za objekte koji se posjećuju, lokalne vodiče na engleskom jeziku, obroke prema programu ( polupansion tijekom boravka u Hazyview -doručak, večera;  5 ručaka tijekom izleta ), pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, prijevoz klimatiziranim autobusima na destinaciji, zakonsku jamčevinu, troškove organizacije, pripreme  i  prodaje.

 

Nije uključeno: zrakoplovne pristojbe – obavezna doplata  (2.890 kn) -podložna promjeni, točan iznos na dan pisanja karte), doplatu za jednokrevetnu sobu,  troškovi vize –obavezna doplata za vize ( viza za JAR 35 EUR, nije potreban je osobni dolazak u veleposlanstvo Južnoafričke Republike u Budimpešti, usluga posredovanja 650 kn; procesno vrijeme čekanja na vizu 14 radnih dana);  napojnice vodiču i vozaču - obavezna doplata na licu mjesta (60 USD), dodatne obroke, izlete, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu, osiguranje od rizika otkaza i osiguranje prtljage (preporučujemo, moguće ugovoriti u agenciji), sve što nije izrijekom navedeno pod cijena uključuje.  

Cijena

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.