Načela zaštite podataka i zaštite privatnosti

Načela zaštite podataka i zaštite privatnosti

Prikupljanje podataka:

Prikupljat ćemo isključivo osobne podatke koji su potrebni za ispunjenje naših ugovornih i zakonskih obveza te u svrhu o kojoj ćemo Vas obavijestiti, sve na pošten i zakonom dopušteni način.

Transparentnost:

Prije prikupljanja Vaših osobnih podataka, informirat ćemo Vas o identitetu voditelja zbirke osobnih podataka, o svrsi obrade u koju su podaci namijenjeni, o postojanju prava na pristup podacima i prava na ispravak podataka koji se Vas odnose, o primateljima ili kategorijama primatelj osobnih podataka te da li se radi o dobrovoljnom ili obveznom davanju podataka, kao i o mogućim posljedicama uskrate davanja podataka.

Obavijest i obrada:

Obavijestit ćemo Vas o načinu obrade Vaših osobnih podataka i o društvima koja su odgovorna za tu obradu. Obrađivat ćemo Vaše osobne podatke sukladno zakonu te u svrhe o kojima smo Vas obavijestili, u svrhe koje ste dopustili ili koje su zakonski dopuštene

Kvaliteta podataka:

Koristimo odgovarajuću tehnologiju i dobro definirane procedure rada zaposlenika radi brze i točne obrade Vaših osobnih podataka. Vaše osobne podatke nećemo čuvati dulje od potrebnoga, odnosno koliko je predviđeno važećim zakonima.

Mogućnost izbora:

Dajemo korisnicima mogućnost izbora da svoje osobne podatke uključe na distribucijske liste za dostavu marketinških materijala ili da ih u bilo koje doba s iste liste uklone. To se odnosi na ponude za proizvode i usluge Obzor putovanja d.o.o. putničke agencije, kao i na ponude koje su sastavljene u suradnji s našim poslovnim partnerima.

Dijeljenje podataka:

Vaše osobne podatke dijelimo samo s trećim osobama ako je to potrebno radi ispunjenja naših ugovornih i/ili zakonskih obveza, odnosno uz Vašu suglasnost.

Sigurnost i povjerljivost podataka:

Čuvat ćemo povjerljivost Vaših osobnih podataka i ograničit ćemo pristup Vašim osobnim podacima onim zaposlenicima (osobama) koje ih posebno trebaju radi provedbe svojih poslovnih aktivnosti, osim ako drugačije nije predviđeno važećim zakonima. Pridržavamo se poslovnih standarda i koristimo opravdane administrativne, tehničke i fizičke mjere sigurnosti radi zaštite Vaših osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, uništavanja, korištenja, izmjene ili otkrivanja. Jednaku razinu zaštite zahtijevamo od svih trećih strana koje smo ovlastili za obradu Vaših osobnih podataka u naše ime.

Detalji o kolačićima:

Korištenjem ove stranice pristajete na naše korištenje kolačića. Oni se koriste za obavljanje web analitike, mjerenje broja posjetitelja, analizu pretraživanja, stvaranje personaliziranih ponuda ili preusmjeravanje korisnika na druge internet stranice.

Pristup podacima:

Ako zatražite, (i) obavijestiti ćemo Vas o Vašim osobnih podacima koje obrađujemo te o izvoru tih podataka, (ii) omogućit ćemo Vam uvid u evidenciju zbirke osobnih podataka te uvid u osobne podatke sadržane u zbirci osobnih podataka koji se na Vas odnose, kao i prijepis istih podataka, (iii) dostavit ćemo Vam izvatke, potvrde ili ispise osobnih podataka sadržanih u zbirci osobnih podatka koji se na Vas odnose s naznakom svrhe i pravnog temelja prikupljanja, obrade i korištenja tih podataka, (iv) dostavit ćemo Vam ispis podataka o tome tko je i za koje svrhe i po kojem pravnom temelju dobio na korištenje Vaše osobne te Vam (v) dati obavijest o logici bilo koje automatske obrade podataka Vaših osobnih podataka.
Na Vaš zahtjev, dopunit ćemo, izmijeniti ili brisati Vaše osobne podatke ako su isti podaci nepotpuni, netočni ili neažurni te ako njihova obrada nije u skladu sa zakonskim odredbama.

Međunarodni transfer:

Ako to nije razvidno iz našeg ugovornog odnosa, obavještavat ćemo Vas ako se Vaši osobni podaci prenesu izvan Republike Hrvatske te jamčimo da se takav prijenos vrši samo u skladu s važećim zakonom. Bez obzira na to kamo se prenose, Vaši osobni podaci su zaštićeni važećim zakonom.

Odgovornost:

Obzor putovanja d.o.o. putnička agencija i njegovi zaposlenici smiju obrađivati Vaše osobne podatke samo u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Neprekidno provodimo obuku i provjeru naše usklađenosti sa zakonom. Zaposlenici koji prekrše zakon ili naše interne akte, podliježu disciplinskim mjerama sve do otkaza ugovora o radu. Od zaposlenika se očekuje da prijave kršenje Zakona i internih akata svojim rukovoditeljima, imenovanom ovlašteniku za zaštitu osobnih podataka, Compliance Officer-u te voditelju pravnih poslova.

Zaštita prava:

Ako imate prigovor da smo prekršili Zakon o zaštiti osobnih podataka, cijenimo da u dobroj vjeri pokušate riješiti prigovor neposredno s nama, a u svakom slučaju, imate pravo obratite se Agenciji za zaštitu osobnih podataka. Ako Agencija utvrdi da smo prekršili Zakon o zaštiti osobnih podataka, poštivat ćemo njezine nalaze, ali pridržavamo pravo osporiti te nalaze ili uložiti žalbu protiv istih.

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.