Vikend i Ljetovanja u Hrvatskoj

Umag

Umag je grad turizma i sporta. Sjaj, raskoš i glamur davnih vremena preslikava se i danas u venecijanskim kućama kojima obiluje stara umaška jezgra.

UMAG, gradić na zapadnoj obali Istre, naseljen još od rimskih vremena. Uz prostranu polukružnu uvalu sagrađen je niz hotela s lijepim plažama i parkovima, tako da je danas Umag nezaobilazno turističko središte.

Grad i luka na sjeverozapadnoj obali Istre predstavljaju vrata Hrvatske u Europu. Umag je danas grad turizma i sporta. Još davno otkrili su ga rimski plemići i odlučili prisvojiti kao ljetnu rezidenciju. Sjaj, raskoš i glamur tih vremena preslikava se i danas u venecijanskim kućama kojima obiluje stara umaška jezgra.

Samo 40 kilometara udaljen od Trsta i 50 nautičkih milja od Venecije - omiljeno je mjesto za odmor, s velikim izletničkim mogućnostima. I zaleđe Umaga skriva dosad malo poznate turističke atrakcije, poput planinarenja, speleologije i ostalih aktivnosti za ljubitelje prave pustolovine.

 

Rezeriraj aviokartu   Rezerviraj smještaj

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.