Ljetovanje

Santorini

Santorini jedan od najljepših bisera među grčkim otocima.

Santorini

Prije otprilike 3500 godina golema je vulkanska erupcija stvorila prekrasnu kalderu; središnji dio otoka potonuo je u dubine mora, ostavivši na površini 300 metara visoke klisure. Tajnovita kaldera budi maštu; oživljava romantične priče o izgubljenom gradu Atlantidi koji se možda nalazio upravo ovdje... Dojam koji ostavlja predivan vulkanski kraj upotpunjuju ljubaznost domaćina, brojne plaže s crnim vulkanskim pijeskom uz čisto Egejsko more, tisućljetna povijest i sela izgrađena na strmim klisurama s bijelo– plavim kućama svojstvenim cikladskoj arhitekturi. To je otok koji je po veličini malen, ali po ljepoti toliko velik da je glas o njemu obišao cijeli svijet.

Zašto posjetiti Santorini?

  • jer je taj prelijepi otok u Južnom Egeju istinsko čudo
  • jer nas njegova burna vulkanska prošlost na svakom koraku podsjeća na snagu i ljepotu prirode
  • jer u Oii možemo doživjeti najljepši i najveličanstveniji zalazak sunca u Grčkoj
  • jer se možemo popeti na uspavani vulkan i okupati se u ljekovitim vulkanskim vrelima
  • jer je odlično polazište za otkrivanje ostalih bisera Ciklada kao što su Ios, Paros, Naxos i Mikonos

Prosječna temperatura u °C

MJESEC Svibanj Lipanj Srpanj Kolovoz Rujan
DNEVNA TEMPERATURA 25 30 33 33 29
TEMPERATURA MORA 20 22 24 24 23

Upoznaj ljetovališta na Santoriniju

Kamari

Manje naselje na istočnoj obali otoka, ugniježđeno ispod klisure Mesa Vouno. Od zračne luke udaljeno je otprilike 5 km, od glavnog grada Thire 12 km (redovne autobusne veze). Još je nedavno Kamari bio ribarsko selo, koje se razvojem turizma pretvorilo u živahno i udobno turističko odmaralište, s privlačnim šetalištem uz more oivičenim brojnim tavernama iz kojih se šire zamamni mirisi grčke hrane, barovima iz kojih dopiru zvukovi žive glazbe te trgovinama sa suvenirima. Odmaralište se pruža uz lijepo uređenu plažu od crnog vulkanskog pijeska dugu 2,5 km, na kojoj su brojni suncobrani i ležaljke. Zabave u Kamariju ne nedostaje, a romantičare će sigurno oduševiti večernje šetnje duž promenade.

Imerovigli

Slikovito mjestašce sa svega 500 stanovnika, koje je nastalo na ivici kaldere na sjeveru otoka, svega 2 km od Thire , glavnog grada otoka. Poseban arehitektonski slog u prepoznatljivim bijelo modrim bojama, idealna kombinacija raskoši i mirne okolice te čaroban pogled na more daju odmoru u tom kraju zaista posebnu draž. Uvjereni smo da će na tom »komadiću neba« nastati vaše najbolje fotografije prelijepih zalazaka sunca.

Preporučeni izleti

Tradicionalna sela i zalasci sunca u gradiću Oia

Krenite u otkrivanje otoka, njegove povijesti, vulkanskog djelovanja, arhitekture, prirodnih ljepota i kuhinje! Poludnevni izlet počinjete razgledom najstarije bizantske crkvice na otoku Episkopi Gonias, koja je od svojeg nastanka preživjela sve razorne potrese i vulkanske erupcije te je tako postala poznata u čitavoj Grčkoj. Slijedi šetnja po ruševinama sela Mesa Gonia, koju razorna vulkanska sila nije poštedjela. Poznato je kao "selo duhova" jer su njezini stanovnici nakon zadnjeg velikog potresa koji je otok zadesio šezdesetih godina prošloga stoljeća odselili, ostavivši sve za sobom. Nakon toga ćete se po zamršenom labirintu ulica u selu Pyrgos popeti sve do srednjovjekovnog vidikovca, koji je istodobno i najviša naseljena točka otoka, a nudi čudesan pogled na okolicu. Santorini je poznat po dobrim vinima pa ćete obići i najveću vinariju na otoku – Santo Wines i uživati u kušanju vina s pogledom na kalderu. Put nastavljate kroz glavni grad Firu na krajnjem sjevernu otoka, gdje se nalazi glasoviti gradić Oia, koje nadahnjuje svojim izgledom, a u čitavom je svijetu poznat po svojim zalascima sunca u svim bojama, u kojima ćete i vi uživati.

Informativna cijena: 45 €

Plovidba po kalderi

Provedite dan ploveći kalderom, uspnite se na vulkan, okupajte se u vrelima i posjetite susjedni otok Thirassiju.
Autobusom ćete otići do luke Athinios u samoj kalderi. Ondje ćete se ukrcati na tradicionalni drveni brod King Thiras, koji vas vozi do uspavanog vulkanskog otočića Nea Kameni (doplata na licu mjesta 2 € za pristup prirodnom parku). Ondje ćete se po mjesečevom krajoliku između kratera popeti do vrha i potražiti vječne tragove vulkanske aktivnosti. Nakon razgleda vulkana zaplovit ćete između oba otočića, Nea i Palea Kameni, gdje se morska voda miješa s vulkanskim termalnim izvorima i stvara poseban kontrast boja. Tu se možete okupati u vrućim ljekovitim vrelima. Nakon toga slijedi obilazak otoka Thirassia, sa slobodnim vremenom za kupanje, ručak ili razgledanje otoka, koji je svoju tradiciju i običaje sačuvao sve do danas. Na povratku prema luci Athinios ploviti ćete pod strmim liticama na kojima se izmjenjuju crveno-crni slojevi lave sa sivo-bijelim slojevima plovućca; na liticama ćete opaziti bijelo-plave kuće ugniježđene na samoj ivici litice, koje stvaraju dojam da će svaki čas vinuti prema moru. Iz luke ćete se autobusom vratiti u ljetovalište.

Informativna cijena: 34 €

Zalazak sunca i noćno krstarenje

Brod, more, zalazak sunca, ugodna glazba i boje koje se prelijevaju uz promjenjivu svjetlost stvaraju nezaboravnu romantičnu večer.
Večernje krstarenje počinje vožnjom autobusom do luke Athinios, gdje ćemo se ukrcati na tradicionalni drveni brod King Thiras, koji će vas odvesti na krstarenje po kalderi. Za vrijeme vožnje uživate u pogledu na visoke klisure raznih boja i sela s bijelim kućicama, koje se doimaju kao da su pod snijegom. Provest ćemo se pored glavnog grada Fire, gdje su usidreni veliki kruzeri. Put ćemo nastaviti pored gradića Imerovigli i Firostefani, sve do čarobnog gradića Oia na krajnjem sjevernu otoka.
Za vrijeme plovidbe večerati ćemo (švedski stol, doplata za piće) uz romantičnu glazbu i zalazak sunca. Nakon što sunce zađe, na povratku prema luci uživati ćemo u noćnom pogledu na Firu s tisućama treptavih svjetala. U luci nas čeka autobus, koji će nas odvesti natrag u ljetovalište.

Informativna cijena: 42 €

Istraživanje plaža

Posjetite Bijelu i Crvenu plažu i roneći na dah istražujte podvodni svijet!
Nakon vožnje autobusom, u luci Athinios ukrcat ćemo se na brod, te zaploviti po kalderi prema južnom dijelu otoka, oko rta na kojem je svjetionik, zatim iz kaldere prema vanjskom dijelu otoka gdje će vas oduševiti neobične formacije kamena i stijene od vulkanskog pepela koje je oblikovao vjetar. Prvo ćemo razgledati Crvenu plažu, gdje možete i zaplivati, a zatim slijedi stanka na Bijeloj plaži, također za kupanje, uživanje i fotografiranje. Brod će se na povratku zaustaviti na otočiću Aspronisiju, gdje možete istraživati plažu, sunčati se ili istraživati morsko dno, koje se spušta u zagonetne dubine kaldere. Po povratku u luku, autobus nas vozi natrag u ljetovalište .

Informativna cijena: 25 €

Narkissos 2**, Santorini

Grčka, Santorini, Kamari

25.06.2021. - 01.10.2021.

4.920 kn

Mediterranean White Resort 4*, Santorini

Grčka, Santorini, Kamari

25.06.2021. - 01.10.2021.

6.610 kn

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.