Ljetovanje u Hrvatskoj

Rovinj

ROVINJ, prelijepi gradić, biser istarskog poluotoka, s burnom poviješću i prekrasnom sadašnjošću.

Razvedena rovinjska obala, zaštićena prirodna baština, niz romantičnih otoka, raskošno i mirisno sredozemno raslinje, gostoljubivost domaćina i različiti oblici zabave nadmašiti će sva vaša očekivanja.

Rovinj kao jedan od najfotogeničnijih gradića Sredozemlja bivše je ribarsko, a danas turističko mjesto. Od davnina je poznat kao grad čije klimatske odlike povoljno utječu na zdravlje. Cijelo je priobalje, uz dvadeset i dva otoka, zaštićena prirodna baština.

Zavesti će Vas svojim uskim srednjovjekovnim uličicama i toplim mediteranskim ugođajem. Župna crkva sv. Eufemije slavi i časti tijelo svetice u sarkofagu, a jedno je od najljepših baroknih ostvarenja u Istri. S platoa ispred crkve pruža se pogled na more i mnogobrojne otočiće u daljini.

Posjet Zavičajnome muzeju Rovinja i nizu rovinjskih galerija upotpunit će vaš kulturni doživljaj, a okolica Rovinja isprepletena je mnoštvom rekreativnih, biciklističkih, jahaćih i pješačkih staza.

 

Rezeriraj aviokartu   Rezerviraj smještaj

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.