EUROPSKA PUTOVANJA

Prag

Prag, Zlatni grad u srcu Češke, je jedan od najljepših europskih gradova. To je grad od stotinu tornjeva.

Prag je grad s bogatom povijesti, možete vidjeti brojne crkve, katedrale, trgove, dvorce i mnoge druge zanimljivosti. 

Poznati umjetnici poput Mozarta, Beethovena, Čajkovskog, Rodina divili su se arhitekturi Praga i veličali njegovu ljepotu i ugođaj. Nadahnuto su o rodnom gradu pisali Seifert, Kafka i Kisch. Svakomu je poznata slika dvorca koji se uzdiže visoko iznad mosta nad rijekom Vltavom, Hradčany i Malá Strana na lijevoj obali te Stari i Novi grad na desnoj obali Vltave. Rijeka ih dijeli, ali ih Karlov most spaja!

Prošećite Starogradskim trgom, Zlatnom ulicom, obiđite staru Židovsku četvrt, ali večer svakako provedite u jednoj od mnogih pivnica, u Švejkovoj pivnici ili u najstarijoj praškoj pivnici K Fleku, gdje su uživali i splitski studenti, pa su ondje 1911. osnovali NK Hajduk. Prag je i omiljena lokacija za snimanje mnogih filmova s povijesnom tematikom, a širom svijeta poznati su češki redatelji Jirˇí Menzel i Miloš Forman.

Rezeriraj aviokartu   Rezerviraj smještaj

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.