Daleka putovanja

Kuba

Doživite Kubu putujući duž obale, šetajući ulicama i pričajući s lokalcima. Kuba je okupana suncem, iskrenom gostoljubivošću i toplinom svojih stanovnika.

Kristofor Kolumbo u svoj je dnevnik zapisao: „Ovo je najljepša zemlja koju je ljudsko oko ikad vidjelo“.

Kuba nisu samo kilometarske plaže, prekrasne palme i drugo raslinje, raznovrsno tropsko voće i povrće, Kuba je i atmosfera pedesetih godina prošlog stoljeća, kad su ovdje bili Španjolci i Afrikanci, i suvremenoga.

Od 1959 g. politika komunističkog vođe Fidela Castra izolirala je Kubu od većeg dijela svijeta, no nije umanjila njezinu ljepotu. Poslije Fidela, vječni i najslavniji su izvozni artikli kubanske cigare, bijeli rum i šećer. Na Kubi živi oko 11,000.000 stanovnika, a glavni je grad San Cristobal de La Habana ili, skraćeno, Havana, kulturno, trgovačko i političko središte otoka.

Zanimljivo je da Kuba ima jedan od najviših stupnjeva obrazovanja u svijetu; čak je 97 posto odraslih ljudi pismeno! Zemlja ima 2170 osnovnih škola, 47 viših škola i čak četiri sveučilišta, od kojih je najveće ono u Havani, utemeljeno još 1728. godine.

Viza za  Kubu je potrebna.

Rezeriraj aviokartu   Rezerviraj smještaj

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.