Vikend putovanja

Kontinentalna Hrvatska

Kontinentalna Hrvatska je bogat kraj zelenim i zlatnim poljima, ravnicama, pitomim brežuljcima, vrludavim rijekama, srednjovjekovnim utvrdama i renesansnim dvorcima, izvorima ljekovite vode, tradicionalnim specijalitetima, mirisnim vinima...

Područje kontinentalne Hrvatske, prema određenim karakteristikama, možemo podijeliti na središnju Hrvatsku, Slavoniju i Baranju te glavni grad Zagreb s neposrednom okolicom.

Središnja Hrvatska pitomo je područje na kojem se široke ravnice izmjenjuju s brdovitim predjelima prekrivenima vinogradima, šumama i srednjevjekovnim utvrdama.

Rijetko gdje ćete naići na toliku raznolikost prirodne ljepote i kulturno-povijesnih posebnosti. Poseban je doživljaj vidjeti izvrsno očuvane srednjovjekovne tvrđave, dvorce i kule, stare gradiće i utvrde na vrhovima brežuljaka, idilične seoske kuće za odmor, posjetiti raskošne crkve, galerije i muzeje.

Slavonija je jedna od najvećih hrvatskih regija, poznata po prostranim ravnicama, hrastovim šumama, slikovitim vinogorjima i starim podrumima, baroknim palačama i crkvama. Tu se dobro očuvala izvorna hrvatska folklorna baština s kićenim kočijama, slikovitim narodnim nošnjama, zvucima tamburice i jedinstvenim kulinarskim specijalitetima.

Slavonska sela su idilična, ljudi vrlo ljubazni i radišni, vina izvrsna, a mesni specijaliteti poput kulena i kulenove seke nadaleko poznati.

 

Rezeriraj aviokartu   Rezerviraj smještaj

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.