Europska putovanja

Edinburgh

Edinburgh top odredište za ljubitelje književnosti. Drugi po veličini grad u Škotskoj i sjedište škotske samoupravne vlade. Dojmljiva arhitektura mješavina je srednjovjekovnih uskih uličica Old Towna, planski građenih ulica georgijanskog New Towna s nagrađivanim zdanjima moderne arhitekture.

Ugasli vulkani, dvorci, more u daljini, priče i legende, uske uličice staroga grada, tajnoviti prolazi i burna prošlost bili su i ostali trajno nadahnuće mnogim piscima. A možda je pomogao i slavni škotski viski...

Vizuru grada obilježava edinburghški dvorac, koji je stoljećima služio za obranu grada, a danas je glavna turistička atrakcija. Od dvorca naniže proteže se poznata ulica Royal Mile, ili Kraljevska milja, koja povezuje dvorac Edinburgh i kraljičinu rezidenciju u Škotskoj Holyroodhouse.

Rezeriraj aviokartu   Rezerviraj smještaj

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.