Ljetovanje i Krstarenje

Dalmacija i otoci

Dalmacija je specifična po predivnim divljim i uređenim plažama, prelijepim gradovima smještenim na samoj obali, kao što su Zadar, Šibenik, Trogir, Split, itd.

Dalmaciju krase prirodne raznolikosti. Lanac planina, plaže, morski plićaci i otvorena pučina, divlji brzaci i mirna korita rijeka, najljepši otoci Mediterana, duboka jezera i još neistraženo bogatstvo podzemnih špilja. Posebno je privlačna zbog jedinstvenog mora, priobalja i arhipelaga, koje čine brojni otoci, njih ukupno 1208.

Zbog svega toga i puno šire Dalmacija je poznata kao biser Jadrana. 

Sjeverna Dalmacija odnosi se na dio Dalmacije između otoka Paga na sjeverozapadu i gradića Primošten na jugoistoku. Njezino je središte grad a Zadar, a zanimljivi dio turističke ponude čine i ostala manja mjesta iz doba Rimskog carstva. Osim brojnih otoka i otočića koji čine jedinstvenim taj dio Dalmacije, nalazimo i dva nacionalna parka, slapovi Krke i Kornatsko otočje.

Centralna Dalmacija odnosi se na dio između rijeke Krke na sjeverozapadu i Makarske rivijere na jugu. Najznačajnije središte centralne Dalmacije je svakako Split. Izuzetno priobalje, brojni otoci i čisto more, Dalmaciju čini izuzetno privlačnom i atraktivnom turističkom regijoml. Smještaj u Dalmaciji čine hoteli, apartmani, privatne kuće, residence, turistička naselja, camping, bungalow, itd. Mnogi od ovih turističkih struktura raspolažu sportskim sadržajima, bogatom gastronomskom ponudom, kao i raznim zabavnim sadržajima.

 

Rezeriraj aviokartu   Rezerviraj smještaj

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.