EUROPSKA PUTOVANJA

Atena

Istraži Atenu, grad koji nosi ime grčke božice mudrosti i jedan je od najstarijih gradova na svijetu.

Atena je glavni grad Grčke kojim dominiraju znamenitosti iz 5. stoljeća prije Krista, uključujući Akropolu. Nekadašnji centar znanosti i umjetnosti prepun je palača, grobnica i statua na antičkoj Akropoli.

Nazvan je u čast božice civilizacije, mudrosti, snage, pravednog rata, tkanja, metalurgije i obrta. Po legendi ona je posadila prvu maslinu, prva u Atiku uvela plug i prva upregla konje. Stari su je Grci tako obožavali da su djevičanstvo svoje božice smatrali simbolom nepobjedivosti svoga grada. Atena se često naziva kolijevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tijekom svoga zlatnog doba - 5. i 4. stoljeća prije Krista.

Taj nekoć moćan grad država danas je istinska sredozemna prijestolnica koja nikoga svojim ozračjem neće ostaviti ravnodušnim. Kad se tome pridoda vrhunska mediteranska kuhinja i ljubaznost Grka, zacijelo će vam dovijeka ostati u sjećanju.

Rezeriraj aviokartu   Rezerviraj smještaj

Web stranica obzorputovanja.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »

Obzor putovanja je renomirana turistička agencija, osnovana 1993. godine u cilju pružanja svih turističkih usluga. Ljubazno osoblje svojim će iskustvom i profesionalnošću udovoljiti svim vašim zahtjevima i pružiti vrhunsku, brzu i kompletnu uslugu. Pretražite našu ponudu, nazovite nas ili pošaljite online upit. Obratite nam se s punim povjerenjem.